9200000016131371

Cat Crawfield is zelf half-vampier, maar dat weerhoudt haar er niet van te jagen op de ondoden. Zo neemt ze wraak op haar vader, die het leven van haar moeder verpestte. Als Cat gevangen wordt genomen door de sexy vampier Bones, gaat ze een onverwachte en spannende samenwerking met hem aan. Maar dan worden zij en Bones zelf doelwit en moet Cat een kant te kiezen. En die van Bones wordt steeds aantrekkelijker Halverwege het graf is het eerste deel van de veelgeprezen Nachtjagers-serie.

Buffy the Vampire Slayer heeft er een concurrente bij! Cat is al haar hele leven anders, maar ze heeft geen idee waarom. Op haar zestiende doet haar moeder uit de doeken dat ze een slechte kant bezit omdat haar vader een vampier was en hij haar moeder tijdens een daterape zwanger heeft gemaakt. Haar moeder gelooft daarom dat alle vampiers het kwaad zijn en aangezien Cat een halfvampier is, zal ze er volgens haar moeder alles aan moeten doen om deze eigenschap te onderdrukken. Cat doet dat, in samenspraak met haar moeder, door vampiers te doden. Ze is meedogenloos. Om de vampiers om te brengen verleidt zij ze, neemt ze mee naar een verlaten plek, steekt ze met een staak in hun hart en hakt daarna hun hoofd eraf.

Op een avond is ze weer op jacht, als haar vampierradar er eentje oppikt. Hij is anders dan de anderen, gaat niet meteen in op haar versiertrucs, Cat moet er zelfs een schepje bovenop doen. Ze begrijpt er niets van, maar gelukkig heeft ze diezelfde avond nog beet bij een andere vampier. Toch kan ze de mysterieuze vampier niet uit haar hoofd zetten en de volgende avond gaat ze naar dezelfde club. Hij is er weer en ditmaal gaat hij wel in op haar voorstel, maar hij gooit haar hele plan om. In plaats van dat hij gaat rijden, laat hij haar de auto besturen waardoor ze niet bij haar wapens kan. Toch geeft ze het even later, als ze gestopt zijn bij een verlaten weg, een poging, maar hij slaat haar neer.

Als ze later wakker wordt, is ze vastgebonden en hij vraagt haar voor wie ze werkt. Cat vertelt hem eerlijk dat ze voor niemand werkt en dat ze een halfvampier is, maar hij gelooft haar niet tot haar ogen opgloeien in het donker. Ondanks dat zij hem totaal niet vertrouwt, gaat ze in op zijn samenwerkingsvoorstel. Dat ze uiteindelijk in een strijd op leven en dood verwikkeld raken, had niemand kunnen voorzien.

Cat is een van de beste karakters die ik tot nu toe in vampierboeken ben tegengekomen. Ze is aan de ene kant behoorlijk sarcastisch en komt vaak scherp uit de hoek, maar ze is ook een tikkeltje naïef en wordt rood als een boei als iemand tegen haar over seks praat. Er is een bepaalde scene waarin Bones haar les geeft in hoe ze moet reageren als iemand haar pikante voorstellen doet en dat is zo goed omschreven dat je als lezer de tranen over je wangen hebt rollen van het lachen. Juist door deze tegenstelling komt Cat over als een sterke, maar zeer aandoenlijke persoonlijkheid.
Tel bij dit alles de vaart, actie, spanning en erotiek op. De seksscenes die uiteindelijk veelvuldig voorkomen, zijn geen moment over de top, ze zijn juist heel passend bij het verhaal. Daar slaagt niet ieder boek over vampiers in. Maar uiteindelijk is het het verhaal zelf waar het om draait en dat is meedogenloos, goed opgebouwd en zorgt ervoor dat je de wereld om je heen volkomen vergeet. Ik durf dan ook te beweren dat dit één van de beste vampierreeksen ooit geschreven is.

Uitgever: Xander
Prijs: 9,95

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.