Cover Hart van de Luchtspiegeling

Hart van de Luchtspiegeling is een raamverhaal, waarin Suzanna, op reis in Egypte, door haar zusje in de woestijn in coma wordt aangetroffen. Wat er is gebeurd blijft een raadsel.
Suzanna’s vader schakelt een dichter in, die met zijn vertellingen Suzanna verleidt naar de werkelijkheid terug te keren. Zijn vertellingen vormen de deelverhalen. Maar doordat hij iedere dag in haar ouderlijk huis komt, ontdekt hij aanwijzingen die met het mysterie van haar coma te maken hebben. Die aanwijzingen leiden ertoe dat hij op zoek gaat naar de man, die haar als laatste voor de fatale gebeurtenis heeft gezien. Uiteindelijk weet hij het raadsel te ontrafelen. Als het hem tenslotte lukt Suzanna uit haar coma te halen, wacht hem een verrassing!

Hart van de Luchtspiegeling is een sprookjesachtige detective in de sfeer van Duizend en Een Nacht. De door de schrijver geschapen wereld en de imaginaire wereld van de dichter ontmoeten elkaar op caleidoscopische wijze aan Suzanna’s ziekbed.

In Hart van de luchtspiegeling neemt auteur Peter Kouwenberg je mee in het verhaal van Suzanna die op reis gaat. Na enige tijd wordt ze gevonden in de woestijn van Egypte. Wat er is gebeurd met Suzanna is onduidelijk, alleen dat zij in een diepe coma is. Haar vader is radeloos, maar vast van plan Suzanna terug in deze wereld te krijgen. Hij roept daarbij de hulp in van een dichter. Elke dag zit hij aan haar bed en vertelt de prachtigste verhalen. Uiteindelijk weet de dichter op bijzondere wijze Suzanna terug te halen, maar wat dan gebeurt gaat zijn bevattingsvermogen te boven.

Wat Hart van de luchtspiegeling zo bijzonder maakt is dat het raamverhaal en de deelverhalen door elkaar lopen, maar toch op magische wijze met elkaar verbonden zijn. Peter Kouwenberg schrijft zelf ook gedichten en deze zijn dan ook terug te vinden in het hele verhaal. Een mooie manier van het verhaal vertellen, afgewisseld met poëzie. In een melodische schrijfwijze. Het boek leest als een sprookje, maar bevat een zweempje realisme. De radeloosheid van de vader van Suzanna treft je, maar ook zijn zoektocht naar genezing voor zijn dochter. Soms is Hart van de luchtspiegeling wat ingewikkeld, juist door het taalgebruik. Aan de andere kant zet dat ook de sfeer van het verhaal. In ieder geval een heerlijk verhaal om bij weg te dromen, bij voorkeur op een zwoele zomeravond.

Uitgeverij: De Veranda
ISBN: 9789462170766
Prijs: € 12,95/e-book € 4,99

 

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.