Paleis Soestdijk achterkant 2

Geniet op historische grond van cultuur, natuur en een royale picknick

Logo paleis soestdijk
De tuin van Paleis Soestdijk is voor het eerst opengesteld om te picknicken. Compleet met rieten mand en picknickkleed. Deze zomerse activiteit is goed te combineren met een bezoek aan het Paleis en de hedendaagse kunsttentoonstelling in het Park. Het Park is in 1815 ontworpen door de bekende landschapsarchitect Zocher, aangelegd in Engelse landschapsstijl; met kronkelende paden, doorkijkjes, uitzichtpunten en een grote vijver.

Belangstellenden kunnen hun picknickmand in de Oranjerie ophalen. Vroeger werden hier de tropische planten van Prinses Juliana ondergebracht, tegenwoordig is in de Oranjerie het restaurant van Paleis Soestdijk gevestigd. Reserveren voor de picknick is verplicht en kan via de website. Prijs voor volwassenen inclusief toegang tot het Paleis en het Park is
€ 29,50 per persoon. De picknickmand is goedgevuld met onder meer sandwiches, salades, fruit, muffins en vruchtensap. Ook is het mogelijk om een lekker flesje wijn erbij te bestellen. Voor kinderen tot 12 jaar is er een speciale picknickmand met dingen die zij lekker vinden. De prijs hiervoor bedraagt € 22,50 per kind. Het picknickarrangement is erg geschikt voor groepen, speciale wensen in overleg.

Paleis Soestdijk trio 2
‘Images of a Green Planet’ en ‘Palace in Wonderland’

Een bezoek aan Paleis Soestdijk is echt een dagje uit. Combineer een picknick bijvoorbeeld met een bezoek aan ‘Images of a Green Planet’. Deze verrassende fotocollectie – tot en met 31 augustus te bezichtigen – is een selectie uit de inzendingen van de International Garden Photographer of the Year award, die jaarlijks wordt georganiseerd door de Engelse KEW Royal Botanic Gardens en de BBC.
Van 19 juni t/m 27 september is het Park van Paleis Soestdijk het decor van ‘Palace in Wonderland’. Speciaal voor het Paleis zijn zeven buitenkunstwerken ontworpen door de gerenommeerde kunstenaars Zoro Feigl, Sharon Houkema, John Körmeling, Reinier Lagendijk, Ingrid Mol, André Pielage en Benjamin Verdonck.

Sowieso is het zeer de moeite waard om door het Paleis en het Park te dwalen. Rond 1645 ooit gebouwd als jachthuis door een Amsterdamse burgemeester, en sinds 1674 verbonden aan de familie Oranje-Nassau toen de jonge stadhouder Willem III het aankocht. Prinses Juliana en Prins Bernhard namen er na hun huwelijk in 1937 hun intrek en gebruikten het als woon- en werkpaleis. Ze bleven er totaan hun dood in 2004 wonen. Pas sinds eind 2006 is Paleis Soestdijk toegankelijk voor het publiek.

Picknick in het Park van Paleis Soestdijk
Volwassenen € 29,50 p.p.
Kinderen tot 12 jaar € 22,50 p.p.
(Inclusief toegang tot het Park en het Paleis, op reservering, minimaal twee personen.)

Het park is geopend van vrijdag t/m zondag van 09.30 tot 17.30 uur, het paleis van 10.00 tot 17.00 uur. Bezoekadres: Paleis Soestdijk, Amsterdamsestraatweg 1, 3744 AA, Baarn, T 035 541 28 41. www.paleissoestdijk.nl

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.