Sinterklaas heeft in al die jaren natuurlijk ontzettend veel avonturen beleefd! Vreemde avonturen, gekke avonturen, stoute avonturen en nog veel meer.
De állergrappigste staan in dit versjesboek. Over een pietje dat niet kon stoppen met inpakken, over Sint die zijn bed verwarde met zijn bad, over wel heel bijzondere verlanglijstjes en natuurlijk over veel te veel snoepen van de pepernoten…
Als dat maar goed gaat!

Vanavond begint het Sinterklaasjournaal weer, waardoor de sinterklaaskoorts weer bij menig kind begint op te spelen. Het perfecte moment dus om weer te beginnen met leuke boekjes over de goede oude man en zijn vrolijke pietjes. Het grappigste sinterklaasboekje ter wereld is echt een superleuk boekje om voor te lezen aan je (klein)kind of in de klas.

De versjes zijn kort en maximaal vijf alinea’s. De alinea’s per versje zijn speels verspreid tussen de twee pagina tellende illustraties. Zo werken Busser en Schrӧder altijd en het leest ook zo lekker makkelijk. Kleine kinderen willen vooral veel leuke plaatjes zien en daar word je als lezer zeker op getrakteerd.

Er is een versje van een pietje dat zo enthousiast bezig was met inpakken, dat hij overal verkeerde naamstickers had opgeplakt en iedereen de verkeerde cadeaus kreeg. En een versje van een pietje dat teveel van de pepernoten had gesnoept, een inpakpiet die per ongeluk de mijter, staf en zelfs Sinterklaas’ bril had ingepakt en een versje van de paardenpiet die wel een heel smerig cadeau krijgt van het paard van sinterklaas.

De versjes zijn speels en spreken zeker tot je verbeelding. Wat erg grappig is zijn de vele foutjes die Sinterklaas maakt als hij moe is, en ook de streken van de stoute pietjes.

Het laatste versje sluit alles mooi af; Sinterklaas leest zijn pietjes voor uit de versjes van dit boek.

De illustraties van Mayon Middeljans zijn speels, grappig, hartverwarmend en super vrolijk! Ik vind dit een hele leuke samenwerking van talenten.

Over de auteurs:
Marianne Busser en Ron Schrӧder zijn een begrip in kinderboekenland. In hun omvangrijke oeuvre hebben ze telkens het juiste onderwerp en de juiste toon te pakken. Met veel fantasie, inlevingsvermogen en gevoel voor humor maken ze boeken die geliefd zijn bij kinderen, ouders, juffen en meesters.

Uitgeverij: Moon | Overamstel Uitgevers
ISBN: 978 90 488 6494 2
Pagina’s: 25
Prijs: €9,99

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.