Wat weet jij eigenlijk over het menselijk lichaam?
Maak de puzzels en ontdekt wat er allemaal in jouw eigen lijf gebeurt. Verbind de vingers met de juiste vingerafdruk, ga op zoek naar de bacterie die zich verstopt heeft achter de witte bloedcellen en volg de rioolbuizen om te zien wie er gepoept heeft.
Pak gauw je pen, laat je hersenen maar kraken en maak de puzzels! Met ruim 70 breinbrekers biedt dit boek urenlang vermaak.

Het grote menselijk lichaam doeboek is voor alle leergierige kinderen vanaf 7 jaar. Het is met zijn A4-formaat een groot en dik boek dat voor uren en uren puzzelplezier zorgt, terwijl je kind allerlei nieuwe dingen leert over zijn eigen lichaam. Bijscholen in de zomer of op vakantie was nog nooit zo leuk!
Je kind kan zichzelf aan het eind van het boek testen met de grote lichaamsquiz. Achterin het boek staan alle oplossingen en een lange woordenlijst, waarin o.a. woorden als ader, hersenvliezen en cerebrum worden uitgelegd.

Vanuit een luie stoel (of tijdens een lange autorit) maakt je kind o.a. een beenprothese, een tochtje door de supermarkt en volgt poep door het riool.
Kinderen leren niet alleen alles over het menselijk lichaam, maar ook over de overeenkomsten tussen mensen en dieren. Zo zijn de genen van een Abessijnse huiskat 90% hetzelfde als die van ons, delen mensen en koala’s dezelfde vingerafdrukken en hebben walvissen net als ons gezinnen.
Tevens staan op elke pagina wel een aantal leerzame feitjes, zoals dat teennagels rotte kiezen kunnen vervangen, dat de langste mens ooit 272 cm lang was en dat ons grootste orgaan maar liefst 1,5 kilo zwaar is. Er kan daarnaast ook nog getest worden of iemand kleurenblind is aan de hand van een eenvoudig testje in dit boek.

Nadat je kind van alles heeft geleerd, krijgt hij 10 opdrachtjes waarbij hij – net als op school – woorden uit de woordenlijst op de juiste stippellijn moet invullen.

Dit leerzame doeboek bevat veel informatie en IQ-testen, persoonlijkheidstesten, puzzels (waaronder een poeppuzzel), sudoku’s (cellen-sudoku en allergieën-sudoku) en heel veel spelletjes en zoek-de-verschillen die aansluiten op het thema; het menselijk lichaam. Speel ‘stinkende bingo’ en ‘proefbingo’ of doe met je familie een ‘reflexrondje’.

Het grote menselijk lichaam doeboek is leuk en speels vormgegeven; het bevat 115 paginagrootte kleurrijke puzzels met grappige prentjes en aparte kaders met feitjes en weetjes. Dit boek spreekt zeker kinderen aan. Er is genoeg ruimte om de puzzels te doen met stift of pen en de lettertypes zijn duidelijk leesbaar. De enorme berg aan leerzame informatie die je kind te lezen krijgt, maakt dit een goed doeboek om ze in de zomervakantie van alles – op een speelse manier – te leren over het menselijk lichaam. Zit je kind in groep 7/8 dan is dit een mooie opfriscursus/bijscholing, gezien ze in groep 5 nog maar een fractie hiervan hebben geleerd.

Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf
ISBN: 9789000369942
Pagina’s: 128
Prijs: €12,99

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.