Een mees heeft zich verstopt tussen de takken van een boom. Ze zit dagenlang op haar nest en houdt alles in de gaten. Maar dan wordt het wachten beloond, haar ei komt eindelijk uit…

En als het ei breekt, kun je het zelfs horen kraken!

Hoog in de boom is iets bijzonders aan de gang. Een mees zit al dagen in haar nest op haar ei te broeden. Totdat het ei-ndelijk zover is en er kleine scheurtjes in haar ei ontstaan. Wanneer het gele pluizige mezenkindje zijn lieve kop uit het ei steekt is zijn moeder zielsgelukkig. Moeder en kind geven elkaar een intense knuffel.

Het wonder van het ei is een stevig kartonnen boekje dat kleine kinderen van dichtbij laat ervaren hoe het geboorteproces van een vogel in zijn werk gaat. Kinderen hebben het gevoel dat ze er zelfs aan bijdragen, omdat zij degene zijn die het ei helpen breken en het eitje omhoog tillen zodat het schattige vogeltje geboren kan worden.
Iedereen houdt van babydieren en daarom is dit boek ook een grote hit en een perfecte aanvulling op je voorjaarsboeken en boeken rondom Pasen.

Het allerleukste van dit boek is dat het ei daadwerkelijk kraakt als je het open maakt. Dit maakt de hele geboorte nog spannender voor de allerkleinsten en heeft een betoverend effect. Nog nooit eerder heb ik zoiets in een boek gezien (of nou ja gehoord) en ik vind het dan ook erg goed gedaan. Wij hebben ook Het wonder van de appel in huis en alle kinderen die hier komen zijn dol op dat boek! Het wonder van het ei is door zijn geluidseffect en het gebruik van nog meer bewegende onderdelen zeker weten nog een grotere hit bij het kleine publiek.

De vormgeving is precies hetzelfde zoals diens voorganger; mooie illustraties met veel bewegende onderdelen die al beginnen te bewegen zodra je de pagina omslaat. De mooie prenten worden begeleid door kleine stukjes tekst en het is tevens duidelijk waar kinderen aan moeten trekken, schuiven of duwen om beweging te creëren. Mijn kinderen kunnen er in ieder geval geen genoeg van krijgen!

Het wonder van het ei is net zo betoverend als diens voorganger Het wonder van de appel en geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar.

Uitgeverij: De Vier Windstreken
ISBN: 9789051166323
Pagina’s: 10
Prijs: €13,95

[bol_product_links block_id=”bol_5c9b3ed5c2d46_selected-products” products=”9200000086495513″ name=”Het wonder van het ei – Andreas Német & Hans-Christian Schmidt” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.