9789000348275_download

Als de negentienjarige jager Feyre in het bos een wolf doodt, komt een beestachtig wezen vergelding opeisen. Hij sleept haar mee naar een verraderlijk, magisch land dat ze alleen kent van legendes. Daar ontdekt Feyre dat het wezen dat haar gevangengenomen heeft geen dier is, maar Tamlin: een van de dodelijke onsterfelijke elfiden die ooit hun wereld regeerden. Tijdens haar verblijf op het landgoed veranderen haar gevoelens voor Tamlin van ijzige vijandigheid in vurige passie, sterker dan elke waarschuwing die ze ooit heeft gekregen over de prachtige, gevaarlijke wereld van de elfiden. Maar ondertussen trekt een eeuwenoude, donkere schaduw steeds verder over het Elfidenrijk en Feyre moet een manier zien te vinden om die te stoppen… Anders zullen Tamlin en zijn hof voor eeuwig verdoemd zijn.

Ooit was er geen muur tussen de stervelingen en het Elfidenrijk van Prythian, het land der onsterfelijken. Maar na een oorlog/slagveld tussen de Elfidenhordes en de menselijke soldaten kwam er een muur. In het rijk van de stervelingen werd via liederen, legendes en verhalen duidelijk gemaakt dat je voor alle magische wezen moest uitkijken.

Feyre die samen met haar zussen en haar kreupele vader nu in een krot woont, woonden eerst in een landhuis. Toen de zaken slecht gingen en de schepen met hun goederen waren gezonken, kwamen de schuldeisers en zijn bende. Ze hadden haar vader kreupel geslagen, Feyre had gesmeekt bij ieder kreet van haar vader, bij iedere geluid van krakend bot.

Toen er steeds minder geld was, besloot Feyre dat ze ging jagen, om zo aan eten te komen voor haar familie. Toen Feyre op een dag thuiskwam met het vlees een jonge hinde en een wolvenhuid, die ze had geschoten met een essenhouten pijl, hadden ze weer voldoende eten. De huiden zou ze op de markt verkopen voor geld. Wat Feyre niet wist was dat het hier niet om een wolf ging maar een elfide.

Enkele dagen later volgde een chaos, een enorm beest met de goudkleurige vacht en een wolvenkop brulde oorverdovend na het verbrijzelen van de voordeur, haar zussen gillende, haar vader verstijfde met een doodsbang gezicht. Ze kwamen namens het verdrag het leven opeisen, het leven van degene die de wolf had gedood. Nadat Feyre had toegegeven, kon ze kiezen. Of afgeslacht worden als een varken of haar leven aan Prythian geven en daar voorgoed blijven wonen. Ze koos het laatste.

Eenmaal op het landgoed van Lentehof aangekomen wilde Feyre maar een ding, naar huis. Er moest toch iets te regelen zijn om onder het verdrag uit te komen. Ze had immers een belofte gedaan aan haar moeder toen ze stierf en hier in Prythian kon ze die belofte niet waarmaken.

Bij pogingen om een ontsnaproute te vinden of informatie te krijgen kwam Feyre de nodige magische wezens tegen, een bogge, een puca, een naga. De suriel die ze gevangen had genomen om informatie te verkrijgen had ze laten gaan. Die vertelde haar dat ze bij de Edelheer moest blijven, dan was ze veilig.

De band van Tamlin en Feyre ging over van vijandigheid naar passie voor elkaar. Zo nam Tamlin haar steeds meer mee naar betoverende plekken. Ook kwam Tamlin er achter dat Feyre van schilderen hield, zodat hij zelfs kwasten en verf voor haar regelden en op het landgoed een ruimte voor haar vrij maakte, waar al de nodige schilderijen hingen.

Tamlin haalde zelfs de magie weg zodat Feyre Prythian zag zoals zij het zagen. Alleen haar angst voor de plaag en de vloek die op de leden van Lentehof ruste nam toe. Helemaal toen er een bloedend hoofd in de tuin was gespietst op een vijverbeeld. En niet lang erna Rhysand langs kwam op Lentehof. Want nu zou het niet meer lang duren voordat Amarantha over Feyre iets wist.

Tamlin had maar één voorstel, een voorstel waarvan hij wist dat Feyre het er niet mee eens zou zijn… maar of dat het juiste voorstel was?

Wat een ongelofelijk waanzinnig, ontroerend en spannend verhaal is dit. Sprookjesachtig met de spanning van een thriller wordt het verhaal verteld. Ik vind het zo mooi dat iemand met alleen woorden een wereld kan laten zien die zo sprookjesachtig mooi is. En dan ook nog de gevoelens van de personen in het boek beschrijft, dat je hun emoties voelt. Dan schrijf je met magie. Ik heb zo genoten van dit verhaal EN er staat een 1 op de cover dus ik kan niet wachten op 2.

Uitgeverij: Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum
ISBN: 9789000348275
Aantal pagina’s: 424
Prijs: € 19,99

[bol_product_links block_id=”bol_56e6943e42485_selected-products” products=”9200000051759419,9200000054700719″ name=”HOF van DOORNS en ROZEN – Sarah J. Maas” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.