image

Karel bestaat al sinds 1999, Kaatje sinds 2004.
In dit superdikke boek staan maar liefst vier nieuwe verhalen over Karel en Kaatje! In het eerste helpt Karel zijn papa in de moestuin.
Daarna gaan Karel en Kaatje met Karels mama naar de winkel. Samen bakken ze in het derde verhaal koekjes. En het laatste gaat over Kaatje en haar babybroertje Bas. Na elk verhaal komen leuke en leerrijke extra’s: doe- en speeltips, weetjes, een versje, op kindermaat zelfstandig leren zijn…
Een bijzondere uitgave over de publiekslievelingen Karel en Kaatje. Voor kinderen vanaf 3 jaar.

Vier nieuwe verhalen van Karel en Kaatje in één groot en dik boek! Karel en Kaatje gaan naar de moestuin en naar de winkel, ze bakken koekjes en ze passen op baby Bas. Elk verhaal heeft bovendien veel leuke en leerzame extra’s, zoals stappenplannen, ontdekpagina’s en creatieve speelplaten. In dit boek leer je ook: Hoe snuit je je neus? Wat doet Karel met het afval? Hoe trekt Kaatje haar schoenen aan? Wat kun je ontdekken in de tuin? Je komt het allemaal te weten in dit leerrijke jubileumboek, ter gelegenheid van de verjaardag van Karel en Kaatje.

Zoals we van Liesbet Slegers gewend zijn, is ook dit gebonden boek kleurrijk en een lust voor het oog. Het is een groot, lijvig boek met prachtige illustraties. Een fijn formaat om kinderen voor te lezen. De vier verhaaltjes gaan over alledaagse zaken die kinderen erg aanspreken. In de moestuin en boodschappen doen. Vooral het verhaal over koekjes bakken wordt uitvoerig beschreven en is natuurlijk erg leuk om in de praktijk uit te voeren. Net zoals een smoothie maken.
Erg educatief zijn de pagina’s over zaadjes planten en handjes wassen. Stap voor stap wordt het duidelijk uitgelegd.
Een verhaal wat ook erg leuk is, is het laatste hoofdstuk over Kaatje en baby Bas. Natuurlijk zijn er in veel gezinnen baby’s. Er wordt duidelijk uitgelegd hoe er met zo’n kleintje moet worden omgegaan.
Een uitdaging is dat sommige verhaaltjes opeens ophouden en verderop in het boek vervolgen. Er staat dan wel een aanwijzing bij hoe het kind moet zoeken.
Weer een heerlijk boek van Liesbet Slegers voor onze kleintjes vanaf drie jaar. Mijn kleindochter van zes vindt het een ontzettend mooi boek. Ze pakt het iedere keer weer om samen met mij keer op keer de verhaaltjes voor te lezen. Sommige woorden kan ze natuurlijk zelf al lezen.
Een aanwinst voor vele gezinnen, maar natuurlijk ook weer voor dagverblijven en ziekenhuizen.

Uitgeverij: Clavis
ISBN: 9789044821925
Aantal pagina’s: 91
Prijs: €19,95

[bol_product_links block_id=”bol_56dae31d7d0a8_selected-products” products=”9200000022689163″ name=”Hallo wij zijn Karel en Kaatje” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.