image

Zintuigen zijn in het dagelijks leventje van Karel erg belangrijk. Dankzij zijn ogen, zijn oren, zijn neus, zijn tong en zijn handen leert hij alles om zich heen kennen.
Alle zintuigen komen aan bod in dit grote zintuigenboek.
Met als extraatje versjes, spelletjes en vraagjes die het boek nog aantrekkelijker maken voor kleuters.
Voor jonge kinderen gaat er een hele wereld open dankzij hun zintuigen. Ook voor Karel.
Een boek voor kleintjes vanaf 2,5 jaar waarin volop gekeken, geluisterd, geroken, geproefd en gevoeld wordt.

Karel kan zien met zijn ogen, horen met zijn oren en ruiken met zijn neus. Voelen doet hij met zijn handen en proeven met zijn mond. In dit grote boek met kleurige platen laat Karel in herkenbare situaties zien hoe hij met zijn zintuigen de wereld om hem heen ontdekt. Aan elke zintuig wordt uitgebreid (acht tot tien pagina´s), speels en gevarieerd aandacht gegeven aan de hand van (strip)verhaaltjes, versjes, aanwijsplaten en opdrachtjes. De illustraties, met sprekende kleuren opgevulde dikzwarte lijnen, maken de royale uitgave mede aantrekkelijk. Fijne uitgave voor thuis of om (thematisch) te gebruiken in de kinderopvang met kleintjes vanaf 2,5 jaar.

Dit prachtige kleurrijke gebonden boek van Liesbet Slegers is een blikvanger in de boekhandel.
De felle kleurtjes vallen bij elk boek van haar op. Ze spreken elk kind en volwassene aan.
Het is een heerlijk educatief boek voor onze kleintjes om kennis te maken met het lezen van boeken, mede ook door de interactie met het kind tijdens het lezen. Door de opdrachtjes in het boek blijven de kinderen gefocust.
Alle zintuigen komen aan bod, iedere keer netjes geordend op twee bladzijden in duidelijke, eenvoudige prenten. Zo kun je het boek oppakken om samen met je kind een zintuig te behandelen en weer wegleggen als de aandacht verslapt. Wat ik me moeilijk kan voorstellen, de kinderen mogen uit eigen ervaring vertellen wat ze lekker vinden of vies. Of ze dieren na kunnen doen en wat ze fijn vinden om te voelen.
Het is een heerlijk stevig boek dat tegen een stootje kan. Erg leerzaam en daagt kinderen uit om hun woordenschat uit te breiden.
Zoals elk boek van Slegers zeer zeker aan te raden, zowel voor thuis als voor bijvoorbeeld kinderdagverblijven en ziekenhuizen.

Uitgeverij: Clavis
ISBN: 9789044816785
Aantal pagina’s: 56
Prijs: €16,95

 

[bol_product_links block_id=”bol_56dae1793baea_selected-products” products=”9200000000033570″ name=”Lekker zoet” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

 

 

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.