unnamed

Feyre heeft haar metgezel Rhysand verlaten en is teruggekeerd naar het Lentehof. Ze is vastbesloten informatie te verzamelen over Tamlins plannen en die van de koning van Hybern, die Prythian wil overheersen. Maar ze moet een dadelijk spelletje spelen om Tamlin te misleiden – één misstap betekent het einde, niet alleen van Feyre, maar van haar hele wereld. Als de oorlog uitbreekt, moet Feyre beslissen wie van de oogverblindende en dodelijke Edelheren ze kan vertrouwen. Ze zal op onverwachte plekken naar bondgenoten moeten zoeken. Maar terwijl immense legers de macht proberen te grijpen, woedt de grootste strijd in haar hart.

Feyre is weer op Lentehof en kijkt voorbij haar betovering naar haar rechteronderarm en hand, waar haar tatoeage op stond, haar ware titel, Edelvrouwe van het Nachthof. Ze hoort nog de kreten van haar zussen Elain en Nesta, als ze met geweld de ketel worden ingeduwd. En ook al hadden de kleine berichtjes via de metgezelverbond iets van haar angst weggenomen, ze moest het volhouden de onschuldige, onzekere Feyre te spelen en informatie te winnen. Alles verliep zoals plan, ze liet zelfs Tamlin denken dat Lucien achter haar aan zat. Nadat het volk zijn vertrouwen in de hogepriesteres was kwijtgeraakt en de bewakers dreigden in opstand te komen, het hof dus aan het instorten was, was de tijd daar gekomen. Ze vlucht, maar Lucien neemt ze mee, of dat slim was wist ze nog niet. Helaas zorgde het Faegif wat in haar appel zat, die ze gegeten had, voor vertraging. Bij het Herfsthof, het rijk van Beron gaat het mis, ze komen zijn drie broers tegen en er ontstaat een gevecht. Tranen stonden in haar ogen toen eerst Cassian als een schaduw over haar heen vloog en later Azriel. Ze leefde nog en waren genezen.
Na een hartstochtelijk weerzien met Rhysand ging ze naar haar zussen, zij waren in het Huis van de Wind. Nesta zat in de familiebibliotheek, maar was zwijgzaam en er was alleen maar haat in haar ogen. Elain kwam haar kamer niet uit, at en dronk niet en huilde veel. Feyre schrok hoe mager ze was. En waar Nesta haat liet zien, was er bij Elain leegte. Ze wilde naar huis. Doordat Nesta wel van haar kamer kwam, aten ze gezamenlijk en daar stelde Amren voor dat ze samen met Nesta de gaten die in “de muur” zaten, te repareren. Dat deed ze op één voorwaarde. Feyre was waarschijnlijk de enige die zag dat Cassian anders keek naar Nesta dan de andere. Azriel leerde Feyre vliegen en samen met Cassian ging ze naar de gevangenis, naar de bothouwer. Hij in combinatie met het Boek der ademtochten zou hun misschien verder kunnen helpen. Maar hij wilde de vrijheid niet die ze hem ervoor zouden geven, hij wilde dat Feyre de Ourobores voor hem ging halen. Tijdens een overleg in de Uitgehakte stad vertelde Keir, dat Ouroboros het venster van de wereld was en om hem mee te nemen, moest je hem opeisen en erin kijken. Een ieder die dat geprobeerd had was of gek geworden of onherstelbaar beschadigd. Over twaalf dagen zou de vergadering zijn, de edelheren van Dag, Ochtend en Winter zouden komen, Tarquin overweegt het en van de andere hadden ze nog geen reactie. Maar zouden ze op tijd een groot genoeg leger hebben en zou het genoeg zijn voor de oorlog tegen Hybern? Maar de grote vraag van dit alles was, wie was er te vertrouwen?

unnamed-1

Het laatste deel van de trilogie van de Hof boeken, maar wat een ongelofelijke, adembenemende, spannende en sprookjesachtige serie is dit. Rhysand Edelheer van Nachthof, Cassian de Illyrische krijger, Azriel de schaduwzanger, Rhysands nicht Mor, Amren een minimonster, en Feyre de Edelvrouwe van Nachthof, allemaal ga ik ze missen. Sarah Maas kan zo ongelofelijk mooi schrijven, kippenvel gewoon. Alle personages of ze nu goed of slecht zijn, de emoties die zij hebben, die voel je gewoon. Haar woorden laten je hun adembenemende wereld zien, met al hun pracht en praal. Dit is echt met magie geschreven. Iedere fantasy-liefhebber moet dit gewoon gelezen hebben, een echt meesterwerk.

Uitgeverij: Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum
ISBN: 9 789000 349869
Aantal pagina’s: 616
Prijs: € 19,99

[bol_product_links block_id=”bol_594a87b1a9e8f_selected-products” products=”9200000070999498,9200000071258021″ name=”Hof van Vleugels en Verwoesting” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.