image

‘Reuma’ en ‘positief’. Niet vanzelfsprekend om deze twee woorden met elkaar te verbinden. En toch kan het!
Pijn kan je leven flink overhoophalen. De diagnose van reuma of een andere gezondheidskwaal vormt een kantelmoment en verplicht je om een nieuw begin te maken.
Het sleutelwoord in die nieuwe fase is positiviteit.
Filip de Keyser & Heidi van de Keere begeleiden samen in hun praktijk al vele jaren mensen met reuma en gewrichtspijn. Aan de hand van inzichten uit de positieve psychologie, verhalen van ervaringsdeskundigen en veel praktische tips tonen ze aan dat het mogelijk is om anders met een chronische aandoening om te gaan. Met respect voor de pijn en de beperkingen, helpen ze je om stap voor stap een nieuwe en succesvolle route uit te stippelen.

‘Reumapositief’ is een handzaam boek met een duidelijke boodschap: proberen om positief in het leven te staan als je de diagnose reuma hebt gekregen. Maakt niet uit welke vorm van reuma, er zijn tenslotte ontzettend veel soorten. In eerste instantie zag ik er best tegenop om het boek te gaan lezen. Wat kun je verwachten? Zo positief vind ik reuma niet. Zeker niet als je iedere dag pijn hebt. Maar de foto op de cover zegt al heel veel, de schakelaar omzetten.
Nou, ik kan jullie vertellen, heb het boek in één adem uitgelezen. Ondanks het feit dat ik sommige tips natuurlijk al lang ter harte nam, bijvoorbeeld blijven bewegen, kwam ik ook veel tips tegen om anders te gaan denken.
De niet al te lange hoofdstukken eindigen steeds met ‘sleutels die je kunt meenemen’. Dit zijn waardevolle tips om het leven met reuma te veraangenamen. Veel hoofdstukken bevatten ook verhalen van mensen met reuma die ondanks hun ziekte toch succesvol zijn geworden. Niet persé in een carrière, maar ook in hun dagelijks leven, je gewoon gelukkig voelen.
Dertien hoofdstukken, geschreven door specialisten de Keyser en van de Keere, voor mensen (geen patiënten) met reuma om een nieuw begin te maken, nieuwe prioriteiten stellen en er sterker uit te komen.
Dat ga ík in ieder geval doen! Ook ga ik het boek promoten, iedereen met reuma zou het gewoon moeten lezen.
Natuurlijk kun je nooit en te nimmer genezen als je reuma hebt, maar je kunt er wel mee leren leven. En daar helpt de nodige medicatie bij, maar zeker ook om positief te zijn. En te blijven!

Prof. dr. Filip de Keyser is reumatoloog met uitgebreide praktijkervaring en is als buitengewoon hoogleraar verbonden aan de Universiteit Gent. Hij is stichtend voorzitter van het Fonds voor Wetenschappelijk Onderzoek en leidde het Fonds gedurende 10 jaar.
Apr. Heidi van de Keere heeft meer dan 20 jaar ervaring als gezondheidsjournalist. Samen schreven ze onder meer het goed onthaalde ‘Mensen met artritis’ en ‘Een klare kijk op reuma’.

Uitgeverij: Lannoo
ISBN: 9789401441803
Aantal pagina’s: 176
Prijs: €19,99

[bol_product_links block_id=”bol_594a883d237a7_selected-products” products=”9200000072475694″ name=”Reumapositief – Filip De Keyser & Heidi Van de Keere” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

 

 

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.