Een unieke inkijk in Holleeders onderwereld ~ Met exclusief voorwoord van Sander Janssen de advocaat van Holleeder.

Misdaadjournalist Wim van de Pol kreeg als enige toegang tot de complete politiedossiers van de strafzaak tegen Willem Holleeder, maar ook van tientallen andere moordzaken die ermee in verband blijken te staan. Dit geeft een heel ander beeld dan de beperkte geschiedenis die tot nu toe in de media is geschetst en ook de waarheidsgetrouwheid van Astrid Holleeders verhaal komt onder druk te staan.

In Holleeders onderwereld lezen we de rauwe werkelijkheid direct uit de originele politiedossiers, leesbaar gemaakt en van een toelichting voorzien door de auteur. Het zijn de oorspronkelijke, persoonlijke verhalen van de criminelen zelf, getuigen en slachtoffers die een nooit eerder vertoond beeld schetsen van de onderwereld waar Holleeder deel van uitmaakte, waarbij gebruik gemaakt wordt van passages uit de processen-verbaal.

Het boek bevat onthullingen en feiten over de liquidaties, de conflicten, de rol van Willem Holleeder en andere criminelen in de onderwereldoorlog die Nederland heeft geteisterd. Het biedt een historische en complete inkijk in de Amsterdamse penoze. Want de rechtszaak tegen Holleeder is veel meer dan een schilderachtige Amsterdams-Jordanese familieruzie, het is ook het einde van een tijdperk vol hebzucht en afrekeningen.

Bij het zien van Holleeders onderwereld dacht ik in eerste instantie een boek te gaan lezen dat Holleeder vrij pleit van alle beschuldigingen. Een boek waarin één van Nederlands grootste criminele anders wordt neergezet. Ik zat er niet ver naast, maar toch was dat een beetje kort door de bocht. Na het lezen van dit uitgebreide boek moest ik toegeven dat niet alles is wat het lijkt. Of liever gezegd, zoals het in de media naar voren wordt gebracht. Doordat het boek in het verre verleden begint, vanaf Holleeders jeugd, krijg je een completer inzicht van de man achter de crimineel. Zijn jeugd, maar ook een kijkje in de onderwereld, de vele uitgewerkte gespreken en politierapporten zorgen ervoor dat je een heel andere kijk krijgt op deze zaak. Vanaf zijn jeugd naar waar het allemaal mee begon. De vriendschap tussen hem en Cor van Hout en hoe ze uit elkaar groeiden, langzaam toewerkend naar het proces in 2019. Doordat misdaadjournalist Wim van de Pol inzage had in werkelijk het complete politiedossier is dit boek aannemelijker dan het eerder gelezen Dagboek van een getuige. Het boek van zus Astrid komt hiermee direct in een ander daglicht te staan en zorgt ervoor dat het eerder verhaal van de criminele broer en de bedreigde zus wellicht toch anders in elkaar steekt.

Is Willem Holleeder echt de gewetenloze crimineel zoals hij wordt neer gezet door zijn familie, misdaadverslaggevers John van den Heuvel, Peter R de Vries en de media of zit het verhaal toch anders in elkaar? Holleeders onderwereld doet je daar in ieder geval diep over nadenken. Een absolute musthave/read als je alles volgt van Holleeder en het proces van de eeuw.

Uitgeverij: Karakter Uitgevers B.V.
ISBN: 9789045216843
320 pagina’s
Prijs: € 22,99

[bol_product_links block_id=”bol_5cfd105800bc7_selected-products” products=”9200000108184509,9200000110183400″ name=”Holleeders onderwereld” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.