9200000026077999

Death is een nieuwe drug.
Als je die pil neemt heb je zeven fantastische dagen. De ultieme geluksroes.
Met de uiterste prijs: de dood.
Jimmy Earl is een beroemde popster, het gerucht gaat dat hij Death heeft genomen.
Hij geeft een concert en valt inderdaad spectaculair dood neer.
Adam is er bij en laat zich verleiden. Zijn leven is waardeloos.
Het is net uit met zijn vriendin, zijn broer is verdwenen. Wat heeft hij te verliezen? Misschien meer dan hij denkt.
Death is een pil die is uitgevonden om terminaal zieken de laatste onvergetelijke week van hun leven te geven om na stipt zeven dagen te overlijden.
Alleen is de pil in de roulatie gekomen nadat scheikundigen hebben uitgevogeld hoe het te maken is en nu gebruiken jongeren die hun leven waardeloos vinden de pil ook.
Het verhaal begint met een concert van de popster die zegt zeven dagen eerder Death te hebben ingenomen en dat dit zijn afscheidsconcert wordt.

Na dit concert breken er rellen uit, ontstaan er plunderingen en wanneer de ‘Zeloten’, gewapende rebellen die een revolutie willen ontketenen ten tonele verschijnen is het hek van de dam.
Hun slogan ‘ONZE TIJD KOMT NOG’ word overal gescandeerd en ze bezetten alle (overheids)gebouwen die ze in handen krijgen om ervoor te zorgen dat de regering valt.
Tijdens deze oproer deelt een vreemde man aan iedereen die aanwezig is pillen uit en Adam en Lizzie ontdekken dat hij Death uitdeelt.

Adam en Lizzie zijn sinds kort een stelletje en komen uit totaal verschillende milieus, zo zijn Lizzie haar ouders “loaded” en Adam moet alle mogelijke moeite doen om de kost te verdienen.
Nadat Adam’ vadeer een bedrijfsongeval heeft gehad en invalide is geraakt komt alle kostwinning op de schouders van Adam’ broer Jess terecht, wat betekend dat Jess constand verantwoording moet afleggen op tijd thuis moet zijn en gewoonweg door zijn ouders in de gaten word gehouden en dat het woordje vrijheid niet meer in diens woordenboekje voorkomt. Totdat Jess op een dag ineens niet meer thuis komt en er een brief van de ‘zeloten’ op de mat valt over Jess’ verdwijning.

Na een feest van Lizzie haar nichtje, waar adam ook heen is gegaan, gaat het uit tussen Adam en Lizzie en vind hij dat zijn leven niets meer waard is. Zijn broer weg, Lizzie weg, wat is er nog om voor te leven? Hij neemt Death. Adam schrijft zijn bucketlist en wil zijn laatste week absoluut met Lizzie doorbrengen. Hij laat Lizzie weten wat hij heeft gedaan en dat hij haar bij zich wil hebben de laatste week van zijn leven, maar of zij dat wel zo ziet zitten? Door de euforie maar ook de wanhoop doen zowel Adam als Lizzie dingen waar ze achteraf spijt van hebben of later pas echt over na gaan denken. De drug maakt Adam euforisch en het volgende moment ontzettend angstig en down en dat zorgt voor een heel scala aan gebeurtenissen die de vaart en spanning in het verhaal nog meer opzwepen.

Het verhaal heeft vanaf het begin een super vaart.
Je word meegesleurd in een wereld die in elkaar klapt doordat de ‘Zeloten’ een revolutie willen ontketenen. Steden worden verminkt, Deathers gaan door het lint omdat ze toch niets meer te verliezen hebben in hun laatste wereldse week, gebouwen worden vernield en of bezet een ware revolutie is begonnen. De karakters vullen elkaar aan en maken het verhaal des de intenser.
De boek héét niet alleen Hype, het ís een ware Hype, daar ontkom je niet aan wanneer je begint te lezen. De vaart, de schrijfstijl de humor, de angst, het is allemaal voelbaar en maakt dat je in één ruk wilt doorlezen. Geniaal geschreven en alle cruciale ingrediënten zitten erin, spanning, humor, liefde en haat. Liefde,haat, geweld, genot en vaart ontbreken hierin zeker niet. Een meesterwerk als ik het zo mag noemen.

Uitgeverij: Chicken house
ISBN: 9044345265
Pagina’s: 270
Prijs: € 17,50

 

 

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.