BS - In het land van de koraalboom – Sofia Caspari
Het is de zomer van 1863 en twee jonge vrouwen, Anna Weinbrenner en Victoria Santos, ontmoeten elkaar op het schip dat hen naar het verre Argentinië zal brengen. Ze volgen in het spoor van hun echtgenoten, die eerder al de oversteek hebben gewaagd op zoek naar een betere toekomst.

Victoria’s nieuwe schoonfamilie bezit een groot landgoed in het noorden van het land, en ze kan niet wachten om daar het leven van een rijke dame te leiden. Anna’s familie heeft elk dubbeltje drie keer om moeten draaien om haar overtocht te betalen.
Als ze in Buenos Aires aankomen wordt echter al snel duidelijk dat hun toekomst er anders uit zal zien dan ze gedacht hadden. Victoria’s droombeelden van een gelukkig familieleven spatten al snel uiteen, en Anna wacht een schokkend bericht…

In het land van de koraalboom neemt je mee naar 1963, wanneer twee vrouwen op weg zijn om een nieuw leven in Argentinië te beginnen. De echtgenoten van beide dames zijn hen vooruitgegaan en vol hoop en dromen gaan de vrouwen hun mannen achterna. Een nieuw leven vol rijkdom en geluk zal op hen wachten. Aangekomen in Argentinië blijkt de droom echter ver weg.

Een heerlijk dik boek om lekker bij weg te dromen en mee te hopen met beide dames op een beter leven. Om er vervolgens, net als beide vrouwen, er achter te komen dat niets is wat het lijkt. Geld en ziekte gooien roet in het eten en bezorgen de vrouwen een heel andere toekomst dan zij voor ogen hadden toen ze vertrokken naar Argentinië.
In het land van de koraalboom is een prachtig verhaal over familie en vertrouwen op een betere toekomst, maar ook over het tegenvallen van verwachtingen. Soms wordt het wat langdradig verteld, hoewel dit wel zorgt voor een goede beeldvorming van het verhaal. Een verhaal dat je meetrekt in een dik boek wat maar moeilijk weg te leggen is.

Uitgeverij: De Fontein Romans & Spanning
ISBN: 9789032514792
560 pagina’s
Prijs: € 22,50

BS - In het land van de koraalboom – Sofia Caspari

 

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.