Thuis, school, werk, vrienden, familie, én de dingen die je graag doet – in het spitsuur van je leven is het soms goochelen met de tijd. Leven met de seizoenen is een manier om die tijd bewuster vorm te geven. Met hulp van een papieren jaarplanner? Jazeker, want hoe gaat dat, aan de keukentafel, in de ochtendspits? Check samen het verloop van jullie dag. Jij krabbelt er nog iets bij, of je kroost. En – eerlijk is eerlijk – dan is er ruimte voor frisse beelden en tintelende teksten. Dat is de magische plus van deze planner: je gaat niet alleen afvinken, maar je mag ook mijmeren en vertragen.
Het leven gaat al snel genoeg…

  • De jaarplanner die bij jullie past
  • Loopt van juli 2019 t/m augustus 2020
  • Volgt het ritme van de seizoenen
  • Lekker veel schrijfruimte
  • Vol tips & moois
  • Over opvoeden, creativiteit, buiten & binnen zijn en natuurlijk de jaarfeesten!

Deze prachtige schoolkalender is echt een must have voor alle ouders met schoolgaande kinderen. Het is eens iets anders dan een jaarkalender van januari tot december, omdat je met kinderen immers toch het meeste ruimte nodig hebt tijdens de schoolweken. Sport, afspraken, belangrijke evenementen en voorbereidingen op school, verjaardagen, feestjes, het leven is erg druk.

Wat als eerste opvalt als je vluchtig door deze jaarplanner bladert, zijn de prachtige kleurrijke foto’s die naar voren springen, vergezeld door diepgaande teksten of pakkende gedichten. Vervolgens begint het op 1 juli gelijk met een prachtig stukje over de overgangsrituelen aan het einde van het schooljaar. Hij begint namelijk niet op de eerste dag van het nieuwe schooljaar, ze hebben er vier weken extra voorgezet zodat jullie een makkelijk overzicht hebben over al jullie wilde plannen in de zomer. Dit is een waardevolle en onmisbare toevoeging aan deze planner.

Elke week is ingedeeld in vakken, opgesplitst in ochtend, middag en avond, met ook nog een vakje voor leuke krabbels/tekeningen. Elke belangrijke gebeurtenis en internationale dagen (denk hierbij aan de Dag van de jeugd of de Dag van de Aarde) staan netjes vermeld in een smal strookje onder de datum. Ook gebeurtenissen staan erbij, zoals op 13 augustus ‘Sterrenregens kijken’ en 28 maart ‘Earth hour’. Ze hebben aan elke feestdag gedacht, zoals IJsheiligen, Sjawoe’ot (joods feest) en de Ramadan. Je hoeft geen feest of belangrijk evenement meer te missen.
Bij de datum zelf staan de belangrijkste maanstanden. Dit vind ik fijn, want ik bewoner graag de volle maan.

Het staat tevens vol leuke tips: wanneer is de beste tijd om wilde bramen te gebruiken? Waar is citroenzest extra lekker bij? Ook het belang van de natuur, kleur en taal in je leven komt vaak aan bod. Naast praktisch is deze kalender dus ook leerzaam.
Daarnaast maakt de ochtend/middag/avond indeling het enorm overzichtelijk. Iedereen kalkt zijn plannen voor de hele week bij elkaar in het desbetreffende vakje en je ziet snel genoeg of er wat verschoven moet worden of niet.

Het staat vol wijze woorden, over het creëren van positieve herinneringen aan de schooltijd van je kind. Spijker je kennis bij over de Aartsengelen, maak een stokpaardje, bak zonneflensjes, steek een kaarsje aan op iedere adventszondag en markeer het nieuwe jaar.

Deze jaarplanner is niet alleen super overzichtelijk en kleurrijk, maar het geeft jou en je kinderen nieuwe inzichten en daagt jullie tegelijkertijd uit nieuwe dingen te proberen. Wij zijn fan nadat we aan de slag zijn gegaan met dit pareltje. Weg met die standaard jaarplanner en vanaf dit jaar gebruiken we alleen nog maar deze inspirerende Christofoor schooljaarplanner!

Uitgeverij: Christofoor
ISBN: 9789060388686
Pagina’s: 72
Prijs: €17,95

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.