Ik sprak met een goede vriend van mij en wij beseften dat 2019 het jaar was waarin wij meer tevreden zijn over wie wij zijn en waar wij nu staan. Het jaar waarin ik meer heb geleerd over het feit dat mensen mij mogen om wie ik ben en niet zozeer om hoe ik eruit zie. Natuurlijk heb ik een plaatje in mijn hoofd over hoe ik er graag eruit zou willen zien, maar wie heeft dat niet. Alleen ben ik nu gewoon meer tevreden met wie ik als persoon ben en waar ik naar toe wil als persoon.

2019 was het jaar waarin ik een duidelijk beeld heb gevormd over waar ik naar toe wil werken, onderwijsassistent worden. Een doel dat doorloopt in 2020 en hopelijk eind van dit jaar ook behaald heb. Mijn andere doel voor 2020 is een baan hebben!

2019 was ook het jaar waarin ik mijn depressie iets beter onder controle kreeg. Wel besef ik dat ik er nog niet ben en dat is iets waar ik dit jaar mee aan de slag wil gaan. Mijn leven wat meer structuur geven. Ik besef dat dit gewoon echt belangrijk is voor mij. Niet per se wetend wat de volgende maand mij brengt maar meer dat ik een dagelijkse ritme heb. Die structuur was de laatste maanden van het jaar niet echt aanwezig. Zoekend naar balans van stage, studie, huishouden en ontspannende dingen. Daarnaast de verhuizing van mijn ouders. Op het moment dat jullie dit lezen, gaan ze morgen (woensdag) verhuizen. Dan de oude flat schoonmaken en leegruimen. Dan komt ook weer rust voor mijn ouders en dat hebben ze ook nodig.

2020 is het jaar waarin ik hopelijk wat meer balans heb op alle fronten. Wel besef ik dat ik dat stapsgewijs moet/wil doen. Niet alles tegelijk zoals de meesten van ons dat graag zouden willen, waaronder ik. Gewoon alles veranderen en geen gezeur, gezeik of gedoe. Gewoon hup! Zo werkt het meestal niet. Veranderingen gaan stapsgewijs. Nu ik mijn stage-uren wil gaan uitbreiden, wordt routine/structuur/balans wat belangrijker de komende tijd. Want mijn hoofd wordt snel vol en dan heb ik moeite om een depressie op afstand te houden. Mijn somberheid slaat soms onverwachts en hard toe. Ik leer daar wel steeds beter mee om te gaan, gelukkig.

Ik hoop volgende week mijn examen te halen, alhoewel ik er hard hoofd in heb. Maar als ik dat gehaald heb dan hoef ik nog maar één theorievak te doen. Dat wil ik eind maart/begin april doen. Daarna hoef ik mij alleen bezig te houden met stage en opdrachten. Natuurlijk ook nog rekenen, Engels en Nederlands en een keuzevak. Alleen dat staat los van stage en theorie. Nu heb ik soms moeite om prioriteiten te stellen en mijn aandacht geven aan diverse aspecten. Hopelijk helpt mijn nieuwe planner om die overzicht te creëren en dat ik prioriteiten kan stellen op basis van mijn doelen.

Ik sluit 2019 met een fijn gevoel af en ga 2020 met volle moed tegemoet.

 

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.