foto-2

Als reactie op een afschrikwekkende introductiefilm over Kamp Halfbloed) geschreven, geregisseerd, geproduceerd en geacteerd door Apollo’, hebben Percy Jackson en de andere halfgoden een gids gemaakt waarin ze zelf antwoord geven op vragen als “Mag ik het T/shirt houden?”, “Moet ik nu op queeste?” en “Mag ik naar huis als ik het hier niet leuk vind?”. Nieuwelingen komen alles te weten over wat er speelt in het kamp en wat waar te vinden is. Maar Kamp Halfbloed Vertrouwelijk is meer dan een verkenning van het terrein. Het staat vol met inside-information en roddels van en over de bekende helden. En natuurlijk is er hier en daar een fragment uit de film van Apollo in het boek opgenomen.

foto-1-1

Naar aanleiding van de zwaar antieke en echt niet kunnende introductiefilm van Apollo, hebben de halfgoden besloten zelf een gids te maken. Met exclusieve inkijkjes, een blik achter de schermen, informatie over het terrein, beschrijvingen van diverse locaties, maar ook fragmenten van de oorspronkelijke film van Apollo. Ze konden het niet laten om de film van Apollo helemaal weg te laten. Tenslotte heeft Apollo met de hulp van Centaur Chiron het kamp opgezet. In de loop van millenniums heeft het kamp verschillende locaties gehad, maar altijd in de nabijheid van Olympus.
De gids is onderverdeeld in 5 gedeeltes: Van alle gemakken voorzien / Magische bakens / Oefenterreinen / Creatief bezig zijn / Wild gebied. Hierin worden bepaalde gebieden en situaties uitgelegd, tussendoor komen halfgoden aan het woord en vertellen hun (soms hilarische) ervaringen.
Aan het eind staat zoals we van Rick Riordan gewend zijn een woordenlijst met alle begrippen, goden en plaatsen die extra worden uitgelegd. Tevens is er ook een kaart van Kamp Halfbloed en worden de Kampers in volgorde van opkomst qua familie en kracht/gave aan je uitgelegd.

foto-2-1

Het is een super handige en erg leuke gids. Zeker de extra briefjes van Percy Jackson zijn erg grappig. Maar ook de mooie plaatjes/tekeningen behorend bij de bewuste onderwerpen door Pete de Palikos zijn erg mooi geïllustreerd. Gesprekken met halfgoden die als toneelstukken zijn geschreven. Dit is duidelijk een gids die je bij de volgende boeken extra uitleg kunnen geven. Ik blijf de bijzondere humoristische schrijfstijl van Riordan schitterend vinden, het is net of je de halfgoden echt aan het woord krijgt. En de geschiedenis met de hedendaagse jeugd, die combinatie is echt magisch. Er zijn van die boeken daar moet je niet teveel van vertellen, die moet je gewoon lezen en van genieten. Deze gids is zo’n boek, zeker als je fan van Riordan bent, is dit een must have. Helemaal achterin staat dat er in maart 2018, de eerste graphic novel over Percy Jackson en de Olympiërs uitkomt, ik kan nu al niet wachten…

Uitgeverij: Unieboek | Het Spectrum BV
ISBN: 9789000358298
Aantal pagina’s: 160
Prijs: € 12,99

[bol_product_links block_id=”bol_59edbf7355367_selected-products” products=”9200000079006247″ name=”Kamp Halfbloed Vertrouwelijk – Rick Riordan” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.