Pelsbeth en Wolfrik zitten in de monsterjaag-business.
Nou ja, hun eerste klus levert niks op en de morgenster van Pelsbeth is aan vervanging toe, maar gelukkig krijgen ze de kans een echte draak te verslaan. En dan redden ze per ongeluk de stad én krijgen ze een heus hoofdkwartier met spookgids. Goeie timing, want er dreigt alweer gevaar!

Het is lachen, gieren, brullen met deze twee nieuwe antihelden!

Wanneer Pelsbeth en Wolfrik per ongeluk een enorme draak verslaan, toveren ze tegelijkertijd ook een grote mysterieuze toren met bijbehorende geest tevoorschijn. De geest stelt zichzelf voor als ‘graaf Kassiewijle’ (hilarisch bedacht!) en vertelt hen over het Koldersteingilde; een groep dappere tovenaars en strijders die de eilanden van Snordor vroeger beschermde tegen allerlei soorten kwaad. Toen al het kwaad bestreden was besloten ze om de Koldersteintoren, met graaf Kassiewijle te verstoppen, om pas tevoorschijn te komen als de eilanden weer in gevaar zouden zijn.
Nu Pelsbeth en Wolfrik de spreuk hebben verbroken, ziet hij hen als de uitverkorene om het gilde weer opnieuw op te starten.

Als blijkt dat de enorme draak niet verslagen is weet graaf Kassiewijle het zeker; de toren is teruggekomen door een groot gevaar en dat moet de draak wel zijn. Hij tovert een zwaard en schild voor Wolfrik en een nieuwe morgenster voor Pelsbeth, zodat zij het kwaad kunnen rechtzetten. En hij tovert iets tevoorschijn wat de katten al lang niet meer hebben gehad; eten voor hun knorrende magen. Ze kunnen hun buikjes vullen met zoveel eten als ze maar op kunnen, zodat ze helemaal klaar zijn voor de strijd.

Maar dan – terwijl ze ten strijde trekken tegen de enorme draak – blijkt er een hele andere slechterik verantwoordelijk te zijn voor alle ellende! Een slechterik – met een staart en twee kattenoortjes – die de draak dwingt te doen wat hij wil, omdat hij iets heel dierbaars van de draak heeft afgepakt waarmee hij hem bedreigt…

Het snode plan van Rarius is een grappige graphic novel waar je – ondanks dat het een dik boek is – snel doorheen gaat alsof je naar een hilarische tekenfilm zit te kijken. Het grappige is dat er tijdens het lezen stemmetjes in je hoofd ontstaan bij de personages.

Door de kleurrijke pagina’s, een grote hoeveelheid humor en spanning weet deze graphic novel je aandacht gelijk te pakken en vast te houden tot het eind, waarna je eigenlijk direct door wil met het tweede deel van deze reeks.

Corbett heeft overal veel kleine grapjes verstopt, zelfs in plaatsnamen zoals ‘Negenlevens-terp’ en ‘De Hoge Rug’, maar ook kleine grapjes in het eten, zoals pittige cavia-magma-salsa met echte cavia erin. Vlak voor het spannende gevecht tegen de draak, zitten de twee helden zelfs tijd te rekken door een discussie over de strijdkreet van Wolfrik, hilarisch!

Het snode plan van Rarius is het eerste deel in de nieuwe hilarische serie Kat tegen kwaad van Phil Corbett. Deze graphic novels in kleur zijn voor iedereen met humor vanaf 7 jaar.

ISBN: 9789026160752
Uitgeverij: De Fontein
Pagina’s: 208
Prijs: €17,50

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.