Wolfrik en Pelsbeth hebben hun eigen toren, een chefkok-spookgids en een stad vol hysterische bewoners. Wacht. Waarom is dat eigenlijk?
Er zijn heel veel afschrikwekkende monsters gesignaleerd, en ze komen niet in vrede: de tentakelgedrochten willen Miauwdam innemen. Daar moeten Wolfrik en Pelsbeth een stokje voor steken.

Pelsbeth en Wolfrik zijn paddenstoelen plukken voor de lunch als ze het gevecht aan moeten gaan met een slecht tweekoppig-monster dat een brug verspert voor alle inwoners. Het monster heeft echter een enorm stevig harnas aan, waar Pelsbeth en Wolfrik nog geen krasje op weten te krijgen. Gelukkig raken de paddenstoelen die ze net geplukt hebben geïrriteerd en springen vervolgens in het harnas, waarna er twee poezen uitschieten. Het blijkt geen monster te zijn maar twee meisjespoezen die een week ervoor het harnas en instructies om de brug te beschermen hebben gevonden. Ze komen helemaal geen ruzie zoeken en spreken af dat ze de brug zullen repareren en opvrolijken. Dat valt dan weer mee voor Pelsbeth en Wolfrik en ze gaan weer terug naar Miauwdam.

In Miauwdam blijkt complete chaos te heersen; inwoners slaan op de vlucht, omdat er een gerucht rondgaat dat er monsters op de loer liggen buiten de stad.
Wanneer Pelsbeth en Wolfrik de monsters eens een bezoekje brengen, blijken het gripspuiten te zijn. Ze zijn groot, eng, hebben tentakels en hebben een heel groot leger. Ze zijn van plan om Miauwdam over te nemen en daar te gaan wonen. Hier willen de twee heldhaftige katten een stokje voor steken, maar helaas mogen zij niets doen: volgens de regels mag alleen een kampioen gripspuit uit Miauwdam het opnemen tegen hun eigen kampioen. Als de monsters verliezen vallen ze niet aan en gaat de invasie niet door. Pelsbeth en Wolfrik kennen helemaal geen gripspuit die voor hun dorp wil vechten, gezien ze immers pas net weten dat ze bestaan. Ze krijgen van de gripspuit koningin één uur om een kampioen te vinden, anders vallen ze aan en is de stad van hen.
Pelsbeth en Wolfrik rennen snel naar Miauwdam om iedereen te waarschuwen, want er is niet meer aan de gripspuit-invasie te ontsnappen…of toch wel?

Tentakeltrammelant speelt zich een week na het eerste boek af, zodat je ze gelijk achter elkaar kan lezen. Ze sluiten mooi op elkaar aan en zijn het begin van een saga rondom de dappere katten Wolfrik en Pelsbeth. De gezichtsuitdrukkingen, droge (woord)grapjes, hilarische scenes en grappige gevechten zijn gewoon zo leuk dat je wil blijven lezen! Het is echt een graphic novel die je aan het lachen weet te maken en je kan opvrolijken wanneer je dit nodig hebt. Wij zijn in ieder geval echt fan geworden van deze twee dappere katten met hun droge humor.

Deze graphic novel is volledig in kleur, heeft een dikke cover en leest heerlijk weg.

Tentakeltrammelant is het tweede deel in de kleurrijke graphic novel serie ‘Kat tegen kwaad’. Geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar die van humor, spanning, poezen en avontuur houden.

Uitgeverij: De Fontein
ISBN: 9789026160776
Pagina’s: 208

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.