image

Origineel, schattig, stoer en retro voor baby, kind en moeder.

Op een eiland aan de westkust van Noorwegen ontdekken jeugdvriendinnen Hanne en Torunn, allebei net moeder, een passie voor breien. Wekelijks komen ze bij elkaar, maar het aanbod breipatronen is teleurstellend. Samen besluiten ze er wat aan te doen.

Het resultaat: patronen die passen bij onze moderne tijd. Ze delen foto’s van hun creaties op hun blog en in een mum van tijd stromen verzoeken uit de hele wereld binnen. Hun boek wordt een regelrechte bestseller en is een van de bestverkochte boeken in Noorwegen.

Klømpelømpe bundelt de beste patronen voor het hele gezin. Ze variëren in moeilijkheidsgraad, maar zijn dankzij steeds een duidelijk stappenplan allemaal zelf thuis te maken. Laat je inspireren!

Het begon allemaal met een ‘breiavond’ in 2012 op een eiland voor de westkust van Noorwegen. Hanne en Torunn hadden kinderen in de peuterleeftijd en konden nergens patronen van mooie mutsen vinden, die ook nog eens een goede pasvorm hadden. Ze ontwierpen de ‘Praatjesmakersmuts’, die later het visitekaartje van de collectie werd.
Via een blog verkochten ze alle zelfgemaakte breisels en het duurde niet lang of ze waren alles kwijt. De vraag naar patronen van deze creaties groeide gestaag en twee jaar later brachten ze een eigen patroonblad uit. Dat werd een succes. Het blog werd een webwinkel, en het idee voor een boek was een feit.

Een prachtig boek is het geworden. Een stevige hardcover met meer dan zestig patronen, op mooie foto’s in natuurtinten.
Goede, duidelijke patronen, variërend van gemakkelijk naar moeilijk voor de gevorderde breifanaten.
Voor jongens en meisjes van een tot zes jaar, maar ook voor baby’s en volwassenen.
Voor elk seizoen, vele soorten mutsen en accessoires zoals wanten en hoofdbanden, maar ook truien, vesten, broeken en jurken.
Kortom, een gevarieerd en praktisch boek voor elke brei-liefhebber. Je krijgt meteen zin om je breinaalden te pakken en te beginnen…

Torunn Steinsland is technisch tekenaar en werkt als constructeur en technisch ontwerper op een raadgevend ingenieursbureau.
Hanne Andreassen Hjelmås is fotograaf en heeft haar eigen bedrijf. Zij maakt de foto’s voor Klømpelømpe en ontwerpt de patroonbladen.

Uitgeverij: Xander Uitgevers BV
ISBN: 9789401606165
Aantal pagina’s: 170
Prijs: €19,99

 

[bol_product_links block_id=”bol_586b97ab4b13e_selected-products” products=”9200000059166522″ name=”Klømpelømpe ” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.