kus_van_zus_foto

Nienke is 29 jaar en voelt zich volslagen mislukt. Het liefst hangt ze in pyjama op de bank en eet liters Ben & Jerry’s ijs. Alles verandert nadat ze een verontrustend telefoontje van haar zus Merel krijgt, waarna ze op stel en sprong naar haar toe gaat. Haar zus is ziek en nog geen 24 uur later verliest ze Merel.

De chaos is groot. Het dochtertje van Merel, Celine, blijft als weeskindje achter en Nienke bedenkt zich geen moment en neemt de zorg voor Celine over. Als ze ook nog eens het huis van Merel overneemt, haar vriendinnen wekelijks bij haar op de stoep staan en de vriend van Merel niet van haar zijde wijkt, raakt zij zichzelf een beetje kwijt. Naast de heftige emoties waarmee ze te maken krijgt, probeert ze ook een eigen leven te creëren wat niet zo makkelijk gaat. Zeker niet als ze onheilspellende foto’s vindt van Merel en een man. Een hele knappe man. Hij zet Nienkes wereld nog verder op zijn kop……

In 2012 verloor de auteur haar zus en tevens beste vriendin Els (1972) aan een levensbedreigende bacterie. De karakters in Kus van zus zijn compleet verzonnen. De gelijkenissen met haar eigen leven zijn puur te vinden in het overlijden en de emoties die daar bij komen kijken.Alle lof voor de schrijfster van dit boek.
Het is ontzettend mooi beschreven in wat voor een emotionele achtbaan je terecht komt wanneer er een dierbare overlijdt en wat dat allemaal met iemand kan doen.
Hierdoor kan je niets anders dan met volle bewondering dit boek in één adem uitlezen.
Het avontuur begint al bij de cover.
Deze geeft goed het gevoel weer dat je krijgt terwijl je dit verhaal leest, zoals liefde, angst, boosheid en verdriet.
Alle personen in dit verhaal zijn meer dan voldoende uitgelicht en omschreven zodat je ze stuk voor stuk voor je ziet en je daardoor nog meer in het verhaal getrokken wordt.
Dat het verhaal maar voor een deel op waarheid berust is niet te merken.
Het is een vloeiend en pakkend verhaal over een verloren dierbare en ik denk dat iedereen zich daardoor ook goed kan identificeren met Nienke, wat het boek ook weer bijzonder maakt.

Uitgeverij; Ellessy
ISBN; 908660241X
Pagina’s; 270
Prijs; € 18,25

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.