percy-jackson-de-zee-van-monsters-filmeditie---rick-riordan0

Het spetterende tweede deel in de Percy Jackson-reeks.
Als de boom van Thalia op geheimzinnige wijze vergiftigd raakt, vervagen de magische grenzen van Kamp Halfbloed.
Percy heeft maar een paar dagen om het kamp te redden, voor het door een horde monsters overspoeld wordt.

Hij gaat met zijn vrienden op reis over de Zee van Monsters om het magische tegengif te vinden. Onderweg ontdekt hij een gruwelijk geheim over zijn familie, waardoor hij zich afvraagt of het een vloek is of een zege om de zoon van Poseidon te zijn.Dit boek is net zo vloeiend en speels geschreven als dat het eerste deel van deze reeks ‘The Lightning Thief’ is verfilmd.
Wanneer de boom van Thalia vergiftigd wordt en Clarisse doordat ze de wagenrace heeft gewonnen aangewezen wordt om het tegengif het”gulden vlies” te gaan halen, zullen Annabeth, Percy en zijn pas ontdekte halfbroer en goedaardige cycloop Tyson stiekem op queeste moeten om het zogenaamde ‘gulden vlies’ te bemachtigen om zo het noodlot van Thalia af te kunnen wenden en Percy’s vriend en ontdekker Grover te kunnen redden.
Probleem is wel dat het gulden vlies op een eiland hangt waar een kwaadaardige cycloop woont en dat het eiland midden in de zee van monsters ligt.
Doordat Clarisse de queeste officieel onderneemt moet zij eerst langs het orakel voor een voorspelling over de queeste maar wat er voorspeld wordt doet Percy huiveren, want hij snapt niet precies wat de voorspelling inhoudt.

Ondertussen wordt de queeste nog moeilijker dan hij al is, omdat Luuk, die eerst Percy’s vriend was, ervan overtuigd is dat de Goden de wereld aan het vernietigen zijn. Daardoor keert hij zich tegen Percy en de Goden.

Dit is weer zo’n heerlijk boek dat bijna niet weg te leggen is totdat je het uit hebt gelezen.
Doordat er veel dingen herkenbaar zijn uit ’the Lightning Thief’ voelt het bekend aan en leest het erg vlot weg.
Het blijft spannend doordat de schrijver de vele wezens, goden en gebeurtenissen goed heeft uitgelicht en daardoor neemt ook dit deel je weer zonder moeite mee in de bijzondere wereld die Percy Jackson heet.

Uitgeverij; Boekerij
ISBN; 9022553469
Pagina’s; 256
Prijs; € 14,95

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.