Hoi, mijn naam is Paulien en ik ben verslaafd aan boeken!
Ik ben opgegroeid met boeken. Liefde voor lezen zit in de familie. Mijn opa had een gigantische verzameling boeken in diverse talen. En thuis waar ik opgegroeide, stond in de woonkamer altijd de kasten vol met boeken.

Ook in mijn slaapkamer stond een kast vol met boeken, later kasten. Mijn beste vriendin en ik speelden in die tijd graag bibliotheekje. Op een aantal boeken hadden wij net als in een echte bibliotheek A, B en C geplakt en dan zogenaamd af laten stempelen.
En weer komt een glimlach op mijn gezicht als ik hier over schrijf.
Mijn ouders vonden het belangrijk dat mijn zus en ik veel lazen. Om ervoor te zorgen dat wij geen grote taalachterstand zouden krijgen door onze gehoorprobleem. Zodoende zijn wij dus opgegroeid met liefde voor het lezen. Natuurlijk had ik een periode dat ik minder las en meer stripboeken ging lezen. Even wat anders.
De afgelopen jaren heb ik weer veel gelezen, sommige boeken lees ik bijna elk jaar weer opnieuw. Zoals Harry Potter (ik heb eerste drie delen al gelezen voor het een hype werd) en de serie Wallander van Henning Mankell. Langzaam maar gestaag groeit mijn boekenverzameling. Wel ben ik elk jaar gedwongen om toch weer mijn kasten na te lopen. Want door ruimtegebrek moet ik toch altijd weer afstand doen van enkele boeken en dat is soms zoooo moeilijk! Maar voorlopig hoef dat niet door de nieuwe indeling en dat ik aantal boeken boven heb staan.
Mijn probleem is dat ik niet van één bepaald genre houd maar van teveel genre. Daardoor heb ik wel eens van die momenten dat ik loop te dwalen van de ene boekenkast naar de ander. Ik weet dan niet wat ik eigenlijk wil lezen. Fantasy, thriller, Nederlandstalig, Engelstalig, jeugdboek, roman of toch maar weer opnieuw Harry Potter lezen tot ik eindelijk weet waar ik zin in heb. Echt, soms dat is een drama voor een boekennerd.
Ook zo’n bekende fenomeen van boekennerds is, als je een boek hebt uitgelezen en je plots beseft dat je eigenlijk nog niet klaar ben om afscheid te nemen van de geliefde personages. Maar het boek is uit, dus het leven gaat door! Echt, vreselijk!
Of gewoon, zit je eigenlijk te janken omdat er iemand dood is gegaan of dat er iets oneerlijks is gebeurd met jouw geliefde personages.
Tja, je kunt ook teveel meeleven!
Goed, ik ga weer verder met lezen!

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.