Levend aas - Katrien van Effelterre

Undercoveragente Patricia Rodiers probeert tijdens een blind date een seriemoordenaar te ontmaskeren. Maar haar beeld van de dader strookt niet met de blauwogige piloot die aan haar tafeltje verschijnt. Dat haar gezichtsverlies tegenover het korps het minste van haar zorgen is, realiseert ze zich dan nog nauwelijks, totdat ze een niet mis te verstane e-mail krijgt: als je had gedacht dat ik een aantrekkelijke vrouw zoals jij zomaar zou laten gaan, dan heb je het goed mis…

In Levend aas verdwijnen drie vrouwen kort naar elkaar. Alle drie hadden zij een blind date met dezelfde man in hetzelfde restaurant. Later worden de vrouwen opgedregd uit het kanaal. Undercover agente Patricia Rodiers besluit tijdens haar onderzoek naar de moorden op de vrouwen ook een blind date te manipuleren en hoopt zo de dader te pakken. Maar in niets lijkt haar date op het profiel van de dader dat Patricia voor ogen had. Marnix is psycholoog en weet bij Patricia een gevoelige snaar te raken. Patricia kampt met een trauma na het overlijden van haar man Rino en zoekt een schouder, Marnix weet daar feilloos op in te spelen. Zal het Patricia toch lukken om de moordzaak op te lossen?

Levend aas is met recht een thriller te noemen. De spanning loopt vlot op en trekt je zo het verhaal mee in, op naar een spannende ontknoping. Op diverse momenten denk je dat het verkeerd gaat, maar dan draait het verhaal. Geweldig, want zo weet de schrijfster je feilloos bij het verhaal te houden. Levend aas is dan ook een boek wat je, eenmaal begonnen met lezen, moeilijk weg kun leggen. Een spannende thriller met een soms angstaanjagend psychologisch verhaal.

Uitgeverij: The House of Books
ISBN: 9789044348569
336 pagina’s
Prijs: € 19,99

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.