mam_doe_normaal-361x500

Mam, doe normaal! – Joke Eikenaar

Juff staat voor de klas en klapt in haar handen. ‘Luister nog even,’ zegt ze. ‘Volgende week zijn de huisbezoeken. Dan kom ik bij alle kinderen uit de klas een kopje thee drinken. En ik begin volgende week bij Zola. Is dat niet leuk?’ Alle kinderen juichen, behalve Zola. Leuk? denkt Zola geschrokken. Dat is helemaal niet leuk! Dat is een ramp! De mama van Zola doet iedere dag wel iets waardoor Zola zich voor haar schaamt: in het openbaar een liedje zingen, brullen met de brulkikkers of dansen in de vijver. Zola roept steeds harder: “Mam, doe normaal!” Zal haar moeder normaal doen als de juf op bezoek komt?

Zola krijgt de schrik van haar leven, als ze in de klas hoort dat de juf kopjes thee komt drinken bij alle papa’s of mama’s thuis. Iedereen in haar klas juicht, behalve Zola die heeft de meest grootste ogen die je maar kan bedenken en zegt maar één ding, O NEE! Gelukkig heeft ze nog een week de tijd om haar moeder te leren normaal te doen, voordat de juf bij haar op bezoek komt. Onderweg naar huis ziet Zola een harig bolletje op en neer gaan achter een schutting en bij binnenkomst in hun tuin ziet ze haar moeder op haar trampoline springen. Zou het haar lukken, haar mama binnen een week normaal te krijgen?

bc1e65ad-d550-416c-a50b-2541a0b5a6cc

Een geweldig verhaal van een moeder, die allerlei gekke dingen doet, die de meeste ouders echt niet meer doen. Dit soms tot ergernis van haar dochter Zola, die maar al te vaak moet roepen, “Mam, doe normaal!”. De Illustraties zijn zo mooi gemaakt dat de kleinere onder ons, die de leesvaardigheid nog niet beheersen, het beeld perfect voor zich zien van wat er gaat gebeuren of gebeurt is. Wat ik zelf zo leuk vind aan het boek, is dat je aan de hand van de mooie illustraties, het verhaal nog uitgebreider kan vertellen. Een heerlijk vertel- of leesboek wat je op een grappige manier vertelt, dat niet iedereen perfect via de regeltjes leeft.

Voor gewone en ongewone ouders en kinderen vanaf 5 jaar.

Uitgeverij: Clavis
ISBN: 978 9044826074
Aantal pagina’s: 24
Prijs: € 14,95

[bol_product_links block_id=”bol_5762807ce00af_selected-products” products=”9200000053301149″ name=”Mam, doe normaal! – Joke Eikenaar” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.