mama-baas

In dit vriendenboek is plaats voor al jouw vrienden en vriendinnen. Ze kunnen elk maar liefst vier pagina’s invullen vol interessante weetjes over zichzelf:

– Hoe lang is jouw rechterbeen?
– Wie kookt er bij jou thuis?
Leer je vrienden nóg beter kennen door ze grappige vragen te laten beantwoorden:

– Als je een robot zou hebben, hoe zou die dan heten?
En er is ruimte genoeg voor tekeningen van jouw geheime uitvindingen, vingerafdrukken en foto’s van je lievelingsmomenten. Leuke knutsels om voor elkaar of gezellig samen te maken, een cool stickervel en de handige verjaardagskalender maken van dit vriendenboek JOUW beste vriendenboek!

Als groot MAMA BAAS fan moest ik dit vriendenboekje natuurlijk in handen zien te krijgen en wat is ‘ie leuk! De vriendenboekjes die op basisscholen in de rondte gaan hebben altijd dezelfde saaie vragen, zoals ‘Waar ken je me van?’ en ‘Wat wens je mij toe?’. Mijn beste vriendenboek durft je vrienden andere vragen te stellen, zoals ‘Hoe lang kan jij op 1 been blijven staan?’, ‘Wat doe je niet graag?’, ‘Wat zit er op dit moment in je broekzakken?’ en ‘Stel, je gezicht blijft stilstaan voor 1 dag. Welke uitdrukking zou jij dan kiezen?’.
Daarnaast heeft het leuke keuzemenu’s, waarin je vriendje moet kiezen tussen bijvoorbeeld alles weten/kunnen toveren en zwembad/slee.
De tekenopdrachten zijn helemaal origineel, zo wordt er gevraagd aan het vriendje om zichzelf te tekenen aan tafel, samen met zijn of haar lievelingsgerecht, zijn/haar lievelingsdier, een uitvinding, een handtekening te zetten met de andere hand dan je schrijfhand, een vingerafdruk of een zoenafdruk op het papier te zetten. De vormgeving is speels en kleurrijk, kinderen schrijven op en rondom grappige fantasiepoppetjes en fantasiedieren. Zo vind je bij het ene poppetje een keuzemenu op zijn ene arm en de adresgegevens op de andere arm. Er zijn drie verschillende setjes met vier invulpagina’s, die allemaal anders zijn vormgegeven en waarvan de vragen afwisselen. Deze drie worden telkens herhaald.

Gezien het een drukke bedoeling is qua vragen en kleuren, staat er netjes links bovenaan ‘Hier start een nieuw vriendje’ zodat iedereen gelijk snapt wat de bedoeling is. Deze aanduiding is ook nodig, gezien de standaard vriendenboekjes altijd maar twee invulpagina’s hebben.
Naast invullen en tekenen, krijgen kinderen ook de mogelijkheid om hun naam op de verjaardagskalender te schrijven en stickers (die voorin het boek zitten) in het boek te plakken. Er staan ook allerlei leuke knutselopdrachten in, waarbij je vriendschapsarmbandjes leert vlechten, een dromenvanger leert maken en o.a. een recept voor gelukskoekjes.
Je kind moet wel oud genoeg zijn om zelf te kunnen schrijven, voordat hij aan dit boekje kan beginnen. Ik denk dan ook dat dit vriendenboekje voor 7 jaar en ouder het leukste en origineelste vriendenboekje is dat op dit moment op de markt te vinden is.

Over de auteur:
Dit boek is geschreven en geïllustreerd door Emma Thyssen. Zij is illustrator en freelance ontwerper van kinderboeken, familieparcours, reis-/restaurantgidsen, kindercollecties en luisterboeken.

Uitgeverij: Lannoo
ISBN: 9789401452830
Pagina’s: 72
Prijs: €14,99

[bol_product_links block_id=”bol_5b335c1544ef9_selected-products” products=”9200000091371642″ name=”MAMA BAAS Mijn beste vriendenboek – Emma Thyssen” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.