In Masterclass Cocktails laat Tess Posthumus zien hoe je in een handomdraai de allerlekkerste cocktails maakt. Ze geeft haar favoriete recepten prijs; van klassiekers als Boody Mary en Whiskey Sour tot aan de alcoholvrije Virgin Mary Mule en Rosemary’s Pear. Naast meer dan 80 cocktails geeft Tess informatie over dranksoorten, cocktailglazen, tools en technieken en toont ze je stap voor stap de fijne kneepjes van het vak.

Tess Posthumus werd al tijdens haar studie verliefd op de wonderlijke wereld van het mixen. Vanaf 2009 werkte ze bij high-end cocktailbar Door 74 in Amsterdam. Eind 2017 opende ze haar eigen cocktailbar in de hoofdstad: Flying Dutchmen Cocktails. Ze staat al vijf jaar achter elkaar in de top tien beste bartenders ter wereld. Daarmee is ze de aangewezen persoon om je mee te nemen naar de wereld van overheerlijke – en zelfs gewaagde – cocktails.
Net als bij een echte masterclass leer je alles wat je moet weten en technieken die je moet kunnen toepassen om een echte pro te worden. Posthumus heeft de recepten opgeschreven zoals zij de cocktails het beste vind, maar spoort wel aan om je te laten inspireren en zelf vooral erop los te experimenteren.

Leer de perfecte balans te vinden tussen zoet, zuur, zout, bitter en umami. Speel met verhittende en verkoelende elementen en met textuur, temperatuur, geur en textuur van de cocktail.
Cocktails opbouwen, gelaagd maken, shaken, rollen, stirren en strainen; er komt veel meer kijken bij de perfecte cocktail dan je in eerste instantie zou denken. Uiteraard draait het niet alleen om de smaak, maar om het totaalplaatje. Van het uitkiezen van het perfecte glaswerk tot de strain manieren en garnering; samen zorgen ze voor een perfecte balans die de smaakpapillen weet te strelen.

Boven elk recept staat vermeld of het om een classic, signature of mocktail gaat, opgevolgd door de methode waarop je hem bereid, het glas dat je ervoor moet gebruiken en de garnering. Zo is de signature cocktail ‘Tessmanian Devil’ een heel pittig drankje met een geweldige smaak. Tess presenteert hem in een martiniglas met twee rode chilipepers als duivelse hoorntjes. Dit maakt het een creatieve en gewaagde cocktail.
De grote sterren uit dit boek zijn toch wel haar signature cocktails. Zoals de ‘Bloody smokey’, waarin Tess naast de klassieke ingrediënten zoals tabasco, worcestershiresaus en tomatensap een aantal ingrediënten wisselt en hem met gerookt zeezout, koriander en uitgebakken ontbijtspek garneert. De ‘Killer Cocktail’ word zo geserveerd dat het lijkt of er een haaienvin uit bloederig ijs steekt.

De foto’s zijn stoer en mooi! De cocktails worden volop in hun volle glorie in het zonnetje gezet, waarop ze op prachtige manieren worden geserveerd, zoals tinnen bekers, maorie-achtig porselein en nog veel meer.
Wij hebben onszelf een aantal technieken aangeleerd en zijn enthousiast aan de gang gegaan. Onze favorieten zijn de ‘Tessmanian Devil’, ‘Thai Mohito’ (met name door de koriander en de citroengrassiroop) en de ‘Maximilian’ (met een stroopwafeltje als garnering). Ook waren we onder de indruk van de verschillende gin-tonic recepten die in dit boek staan, waaronder de ‘Pekoe & Tonic’ zeker opvalt, gezien er groene theelikeur is toegevoegd.

In Masterclass Cocktails leert Tess Posthumus je de allerlekkerste cocktails maken, van het voorbereiden van je cocktail tot het decoreren van je glas. Word een pro en verras je visite met iets speciaals.

Uitgeverij: Carrera culinair
ISBN: 9789048852314
Pagina’s: 160
Prijs: €16,99

[bol_product_links block_id=”bol_5d80890f253ee_selected-products” products=”9200000112205370″ name=”Masterclass Cocktails – Tess Posthumus” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.