Max is gek op superhelden. Hij heeft één favoriet en dat is eigenlijk geen superheld maar een superheldin: Megapower! Ze is dapper, kan computers programmeren en bommen onschadelijk maken. Ze heeft laserogen en is ongelofelijk sterk…

Maar het mooiste van alles is dat Megapower anders is dan alle superhelden. En Max weet waarom.

Max heeft al van jongs af aan een fascinatie voor superhelden. Toen hij nog maar een baby was, verkleedde hij zich al als een superheld. Zijn opa deelt deze passie met hem en vertelt hem graag verhalen over superhelden die poesjes redden. Daarnaast zijn ook Max’ vriendjes dol op superhelden, waardoor hij er altijd mee bezig is.

Max vind alle superhelden geweldig, maar er is er eentje die een speciaal plekje in zijn hart heeft veroverd, namelijk Megapower. Zij is dapper, kan een miljoen robots tegelijk besturen, red poesjes en temt wilde dieren, is supersterk, ze kan door haar hoge intelligentie alle geheime codes kraken en kan door muren heen kijken. Hij weet ook wel dat ze misschien niet overal speciale gaves voor heeft, maar ze kan het wel allemaal! Megapower is namelijk zijn moeder. Ze kan keukengereedschap repareren, met de laptop omgaan, hem helpen rekenen, ze weet wanneer hij in een andere kamer iets stouts doet, ga zo maar door.

Max en de superhelden is mijn favoriete prentenboek over mamapower! Alles wat wij doen wordt door de ogen van een superheldenfan bekeken en speciaal gemaakt. Dit zorgt ervoor dat we een keer waardering krijgen voor alles wat we zonder na te denken overhebben voor onze kinderen, elke dag weer. De moeder is geweldig weergegeven, vol emotie, liefde en kracht.
Dit boek straalt alle liefde uit die een moeder voor haar kind voelt en geeft tegelijkertijd aan hoeveel Max van zijn moeder houdt en van alles wat ze voor hem doet. Geweldig en ontroerend, echt een uniek boek dat alle moederharten weet te raken. Het is dan ook een perfect cadeau voor Moederdag!

De comic vormgeving van Max en de superhelden is het allereerste wat je op de cover en achterflap van dit boek aanspreekt. De kleuren en de stippelmotief-illustraties zijn leuk om naar te kijken en vol specifieke details. Tevens word er meerdere keren in het boek afgewisseld met de tekenstijl, wat het geheel nog meer een stripboek uitstraling geeft (maar dan met paginagrote plaatjes).
Alleen de eerste illustratie zit al barstensvol details; je ziet Max – heel herkenbaar – op de grond zitten met zijn blote voeten, terwijl hij speelt met allerlei superhelden. Hij heeft stripboeken, batmangordijnen, er hangen veel posters, op de grond ligt een gameconsole, er hangt een superheld te bungelen aan een Flash-vlaggenlijn en overal is van alles en nog wat te zien.
Sommige pagina’s, zoals de verkleedpagina, weten je moederhart te doen smelten, zo aandoenlijk zijn ze.

Max en de superhelden is een grappig boek voor superheldenfans vanaf 4 jaar en een zeer leuk cadeau voor Moederdag.

Uitgeverij: De Vier Windstreken
ISBN: 978 90 5116 695 8
Pagina’s: 48
Prijs: €15,95

[bol_product_links block_id=”bol_5cce83018ac36_selected-products” products=”9200000101929699″ name=”Max en de superhelden – Rocio Bonilla & Oriol Malet” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.