In dit boek staan de redelijk ware memoires van graaf Dracula. Er komen een heleboel afschuwelijke schepsels in voor. Reusachtige yeti’s, achterbakse weerwolven, slijmerige vismonsters… Je kunt het maar beter niet lezen! Je zou weleens dingen te weten kunnen komen die je nog niet over monsters wist. Dingen die deze monsters vriendelijk, ja zelfs menselijk laten lijken. Luister naar mijn advies, want je hebt maar één kans: leg dit boek snel weg en maak dat je wegkomt, voordat het je in zijn klauwen krijgt!

Wanneer Opa Dracula moet oppassen op zijn drie kleinkinderen begint het verhaal een beetje, maar wanneer Globientje, één van de kleinkinderen, een fotoalbum vind dat opa Dracula blijkbaar al tien jaar kwijt is, dan begint het verhaal pas echt.

Vanaf de eerste zin heb je een glimlach op je gezicht omdat opa Dracula ontzettend grappig is en een beetje dommig doet. Ook erg grappig is dat Rezo met ‘kakkerlak’ scheld, dat doe ik ook altijd (heeft niks met de recensie te maken maar vond ik wel grappig om te lezen). Een lesje zelfvertrouwen hebben en houden ontkom je in dit fantastische verhaal ook niet aan, en dat is een hele mooie boodschap in dit boek. Het zijn eigenlijk allemaal kleine verhalen in één groot verhaal, ontzettend leuk concept en het leest ontzettend vermakelijk want opa verteld leuk en de kinderen reageren tussendoor. De letters van de verhaaltjes van opa zijn rood, en die van de reactie van de kinderen(of het ‘grote’ verhaal) zijn zwart, wat ook heel leuk gedaan is. Dit alles maakt het boek lekker speels. Echt een ontzettend vermakelijk, gezellig en griezelig leuk verhaal. En ik vind het ook echt een hardcover om op tafel te leggen zo ontzettend gaaf is hij gemaakt. Globientje, Rezo en Vira zijn ontzettende lieve, maar totaal verschillende kinderen, Rezo zit alleen maar op zijn mobiel, Vira is een echte dame aan het worden(maar stiekem ook nog kind) en Globientje….Sjah Globientje is lekker speels en onbezonnen, en dat maakt haar personage ontzettend aandoenlijk, lief en grappig.

Uitgeverij: De Vier windstreken
ISBN: 9789051168747
Pagina’s: 197
Prijs: € 19,95

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.