De titel van dit boek laat aan duidelijkheid niets te raden over. De hoofdpersonen zijn inmiddels overleden. Ze leverden niet alleen een boeiend verhaal op maar gaven Bos ook voldoende stof om een avondvullend (cabaret)programma tot stand te brengen. Voornamelijk met repertoire wat u niet in het boek terug zult vinden. Het is dan ook zeer de moeite waard om Bos ook ‘Live’ mee te maken.

Mensen die ik heb gekend maar die er nu niet meer zijn is een boek met allemaal verhalen met een sterke onderlinge samenhang: alle hoofdrolspelers zijn inmiddels overleden. Kees kende ze van dichtbij en schreef er met plezier een verhaal(tje) over opdat de overledenen op deze manier nooit vergeten zullen worden. Bos gaat ervan uit dat er nog vele drukken zullen volgen. Maar hij hoopt voor u dat u geen hoofdpersoon wordt.

Mensen die ik heb gekend maar die er nu niet meer zijn is een bonte verzameling van verhalen over mensen die de schrijver in zijn leven tegen is gekomen. Onder deze mensen bevinden zich familieleden, maar ook een enkele BN’er komt voor in de verhalen. De mensen die in dit boek worden beschreven zijn inmiddels allemaal overleden. Naast de stukjes over deze personen schrijft Bos stukjes waarin hij een kijkje geeft in zijn leven en de dingen die hij heeft gedaan. Vooral bijzonder zijn de verhalen waarin Bos vertelt over zijn ervaringen met dementerenden in de tijd dat hij werkte als zorgverlener.  Uit deze teksten spreekt een hoop betrokkenheid met de mensen zelf. Zo lees je in een van stukjes hoe men vanuit de leiding vond dat de mensen met de achternaam aangesproken dienden te worden, waarop Kees zich realiseerde dat mensen met dementie vaak hun (getrouwde) achternaam niet meer wisten. Hij sprak ze dan ook aan met hun voornaam en daar reageerden zij wel op. En stukje waaruit veel respect voor Bos spreekt, die ondanks de regeltjes toch op een bijzondere manier contact wist te leggen met deze mensen. Het boek is verder aangevuld met diverse foto’s en afbeeldingen.

Bos schreef zijn boekje met gevoel voor de personen die inmiddels zijn overleden. Hierbij neemt hij geen blad voor de mond maar vertelt precies hoe dingen gegaan zijn en hoe hij erover denkt. Uiteraard zijn de verhalen vertelt vanuit het oogpunt van Bos, maar dat maakt het juist bijzonder. Voor menig persoon heeft hij een aardig woordje, maar Bos schuwt niet om zijn eerlijke mening te geven. Door de natuurlijke vertelling is het alsof de schrijver je als het ware voorstelt aan deze personen, je leert ze haast een beetje kennen. Dat maakt dat dit boek interessant is om te lezen, ook al ken je de personen uit het boek niet. Een leuke bundel waarin je herkent dat de schrijver ook als cabaretier werkzaam is geweest.

Uitgeverij: Kees Bos|BestelMijnBoek
ISBN: 9789082870701
120 pagina’s
Prijs: € 17,95

[bol_product_links block_id=”bol_5b4c939839596_selected-products” products=”9200000095519937″ name=”Mensen die ik heb gekend maar die er nu niet meer zijn – Kees Bos ” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.