HIJ IS TERUG… EN SLECHTER DAN OOIT!

Frankie is een DIKKE VETTE ZOMBIEGOUDVIS met hypnotiserende krachten en een geheel eigen wil. Wanneer zijn eigenaar Tom hem meeneemt tijdens een uitje naar de kust, komt Frankie oog in oog te staan met een superzombie-aal. Heeft hij eindelijk zijn gelijke ontmoet?

In het tweede verhaal zijn alle ogen op Frankie gericht wanneer hij per toeval een van de hoofdrollen in het schooltoneelstuk speelt. Als dat maar goed gaat!

TWEE DIKKE VETTE ZOMBIEGOUDVISVERHALEN DIE JE ZULLEN LATEN HUILEN VAN HET LACHEN!

Tom is volgens zijn vader eindelijk groot genoeg om met zijn vriend Pradeep mee te gaan op vakantie. Pradeeps’ 3-jarige zusje Sami, Pradeeps’ vader, Tom’s vader en zijn broer Mark (ook wel de kwaadaardige professor genoemd) gaan ook mee.
Uiteraard gaat Tom nergens naartoe zonder zijn zombiegoudvis Frankie. Ze verblijven in een mysterieuze vuurtoren aan zee. De vuurtorenwachter waarschuwt hen gelijk voor een duivels en gruwelijk monster; een kwaadaardige reusachtige aal die een gevaar is voor mensen en schepen.

Uiteraard heeft de kwaadaardige Mark een plan om de aal te vangen. Hij heeft zelfs zijn witte kwaadaardige professor-jas en laboratoriumkit meegenomen om de aal te veranderen in zijn persoonlijke reusachtige zombieaal.
Nadat hij de aal heeft gevangen willen Pradeep en Tom hem snel bevrijden, maar ze lopen – samen met Sami – recht Mark’s val. Mark heeft namelijk zijn plan namelijk zo goed voorbereid dat hij zelfs vallen heeft gezet. Ze kunnen de aal op geen mogelijkheid bevrijden en zijn helaas te laat. De mega zombieaal laat zich echter niet door Mark commanderen en valt hem aan, maar dan schiet – totaal onverwachts, gezien ze vijanden zijn – Frankie hem te hulp. Hiermee begint een gevaarlijk duel des doods tussen de zombieaal en Frankie.

Wanneer Pradeep in het tweede verhaal per ongeluk de hoofdrol in de Robin Hood schoolmusical krijgt en Tom de minst interessante rol weet te bemachtigen, namelijk die van de bakker, krijgt Pradeep het te hoog in zijn bol. Hij heeft helemaal geen tijd meer voor Tom en is alleen maar bezig met de andere musicalsterren en met het oefenen van de musical. Hun vriendschap begint voor het eerst barsten te vertonen. Tom blijft alleen met Frankie achter en het lijkt erop dat Pradeep niets meer met hen te maken wil hebben. Wanneer hij ook nog eens helemaal in de ban raakt van zijn tegenspeelster, lijkt hun vriendschap voorgoed voorbij…
Alsof dit nog niet erg genoeg is, blijkt Mark te moeten helpen achter de schermen en hij wil hen te grazen nemen. Dit is zeker een code oranje!

Rechtsonder op elke rechterpagina staat een kleine illustratie van Frankie die de lezer probeert te hypnotiseren, een leuke en toepasselijke verrassing is dit!
De zombiegoudvis Frankie heeft een sterke behoefte om Tom, Pradeep en diens zusje Sami te beschermen tegen de nare streken van Mark. Maar wanneer Mark gevaar loopt, probeert hij zelfs hem te helpen. Frankie is wel echt de held van het verhaal. Tevens zijn er een paar upgrades aan de zombiegoudvis; zo heeft Frankie zichzelf leren lezen, wat weer voor hilarische scenes zorgt.

Mijn dikke vette zombiegoudvis 2 is een verhaal over vriendschap en de band die kinderen met een huisdier hebben. Het staat vol met grappige en spannende zwartwit illustraties en het verhaal is spannend met afwisselend grappige scenes en conversaties. Tevens weet het verhaal je meerdere keren te verrassen. Het verhaal is, ondanks alle spannende scenes, luchtig geschreven en weet de lezer zeker een paar keer aan het lachen te maken.
Om nou te zeggen dat je huilt van het lachen zoals de achterflap belooft, dat is niet het geval, maar er zit wel veel humor in dit boek, wat heerlijk leest.

Over de auteur:
Mo O’Hara groeide op in Pennsylvania, maar woont nu in Londen, waar ze werkt als schrijfster, actrice en verhalenverteller. Ze bezoekt veel theaters en scholen in het hele Verenigd Koninkrijk. Mo en haar broer hebben ooit zelf een goudvis weer tot leven gewekt (echt gebeurd!).

Uitgeverij: Moon
ISBN: 9789048860449
Pagina’s: 176
Prijs: €14,99

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.