EEN HILARISCH BOEK VOL ILLUSTRATIES OVER EEN KNETTERGEKKE ZOMBIEGOUDVIS DIE UIT IS OP WRAAK…

Als Toms gemene broer Mark op een dag thuiskomt met een goudvis om op te experimenteren, besluiten Tom en zijn beste vriend Pradeep dat het tijd is om in te grijpen. Maar ze zijn net te laat en Mark heeft al rare groene stofjes in de kom van de goudvis gegoten. Tom en Pradeep vinden de vis drijvend in zijn kom en proberen hem te redden door hem een schok te geven met een batterij. Maar dan gebeurt er iets dat ze ab-so-luut niet hadden verwacht: de vis komt weer tot leven… Het is een zombiegoudvis geworden! En Frankie de zombiegoudvis is vastbesloten om wraak te nemen op Mark…

Tom en Pradeep zijn buurjongens en toevallig ook elkaars beste vrienden. Ze hebben naast hun vriendschap nog iets gemeen: ze hebben allebei veel last van hun gemene broers die geen enkele kans om hen te pijnigen, onbenut laten.
Toms broer Mark komt op een dag thuis met een vis, waarvan de bedoeling is dat hij hem gebruikt om te experimenteren wat de effecten van vervuiling op zeedieren zijn. Zoals Tom verwacht is het arme visje al snel dood, maar gelukkig weet hij hem nog net te redden voor zijn broer hem door het toilet kan spoelen. Samen met Pradeep wekt hij hem weer tot leven, met als bijkomend gevolg dat hij hypnotiserende krachten heeft.

Pradeep en Tom noemen de goudvis Frankie, de dikke vette zombiegoudvis. Maar voordat ze hem goed en wel veilig hebben kunnen opbergen, heeft Mark hem alweer in zijn bezit weten te krijgen. Hij heeft een gigantisch kwaad plannetje met zijn hypnotiserende vis; hij wil de hele wereld, beginnende bij hun school, overnemen.
Tom en Pradeep moeten op school alles uit de kast trekken om hem tegen te houden en Frankie weer terug te krijgen, maar dan blijkt Mark hulp te krijgen van computergenie Sanj (de broer van Pradeep). Voor ze het weten bevinden ze zich in een sluw kat-en-muisspel met hun eigen broers.
Mark en Sanj hebben ze een bijna feilloos plan om iedereen op school te veranderen in zombievisslaven. Tom en Pradeep maken geen schijn van kans… maar dan krijgen ze hulp van een groep onverwachte helden uit de school (en natuurlijk hun eigen vis Frankie).

Mijn dikke vette zombiegoudvis bestaat uit twee boeken in één; ‘Een nogal schokkend verhaal’ (bestaande uit 14 hoofdstukken) en ‘Killer van een schooldag’ (met 13 hoofdstukken).
De heldhaftige hoofdpersonages zijn zeker herkenbaar voor jongens rond de 8, vooral als ze ook nog een grote broers hebben. Al zijn natuurlijk Mark en Sanj wel echt extreem gemene grote broers. Ik moet wel zeggen dat de personage die het meest opvalt Pradeeps’ schattige zusje Sami is. Ze heeft meteen in het begin al een sterke band met Frankie.

Het verhaal is gelijk in het begin al spannend en heeft een spectaculair einde. Er gebeurd heel veel in het boek, wat soms een beetje doet denken aan de Tom & Jerry – capriolen, maar dan met 4 jongens en 1 zombiegoudvis. Zodra je begint te lezen wil je eigenlijk zo snel mogelijk weten hoe het afloopt, vooral gezien de grote hoeveelheid spanning.
Uiteindelijk heeft het boek een feelgood einde met een groot aantal helden en de slechteriken krijgen hun verdiende loon. Dit laatste is voor deze leeftijdscategorie ook heel belangrijk.

De illustraties van dit unieke boek zijn erg grappig, zo is de tweede illustratie een bananenschil die een telefoon vasthoudt en zegt: “Goed, ik ga vast klaarliggen in een hoekje. Dat ongeluk is zo gepiept.”, je ziet de luchtbellen van de goudvis in het begin ‘Help me’ spellen en de foto’s van Frankie in zijn viskom zijn hilarisch. Hoe bedenkt O’Hara dit allemaal?

Een leuk extraatje is dat er rechtsonder aan elke pagina een kleine illustratie staat van de zombiegoudvis. Als je de pagina’s snel door je vingers laat gaan zie je een klein zwart/wit cartoon voor je ogen afspelen. Erg leuk bedacht en dit geeft zeker een extra dimensie aan het boek.

Ben jij ook zo’n fan van de bijzondere zombiegoudvis? Mijn dikke vette zombiegoudvis 2 verschijnt in september.

Over de auteur:
Mo O’Hara groeide op in Pennsylvania, maar woont nu in Londen, waar ze werkt als schrijfster, actrice en verhalenverteller, en bezoekt theaters en scholen in het hele Verenigd Koninkrijk. Mo en haar broer hebben ooit zelf een goudvis weer tot leven gewekt (echt gebeurd!).

Uitgeverij: Moon
ISBN: 9789048860418
Pagina’s: 158
Prijs: €14,99

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.