Ik heb klusjes in huis die eigenlijk al een paar jaartjes op mijn lijst stonden. Maar ja, er was altijd wel wat en ik stelde het gewoon lekker uit. Ik bedoel, ik woon toch alleen dus waarom  zou ik mezelf onder druk zetten. Afgelopen week ben ik toch met een paar dingen aan de slag gegaan.

Ik had mijn overloop direct nadat ik klaar was met mijn studie al veranderd. Alleen ik vond die verandering niet prettig. Plotseling zat ik niet meer graag achter mijn bureau. Nadat ik mijn klerenkast had opgeruimd, had ik plotseling een lege kist. Mijn moeder kwam met het idee, waarom niet wat spullen uit de kast op je overloop daar in doen en dan kan nog een kast weg.

Dus vorig week heb ik die kast uit elkaar gehaald, wat spulletjes in de kist gedaan. Andere spulletjes verplaatsen. Ik heb twee eetkamerstoelen op de overloop staan, waarvan de een wordt gebruikt als bureaustoel. De andere stond naast mijn bureau. Maar zodra ik die kast weg had gehaald en de stoel op een ander plek heb gezet, voelde het weer fijn aan.

Alleen had ik nu wel een grote lege wand met gaten erin. Toen bedacht ik me, daar ga ik een familiewand van maken. Ik heb wat oude foto’s van mijn vader uit zijn jongere jaren, tekeningen van mijn moeder die gemaakt zijn door mijn oudtante, wat foto’s van mij en mijn zus. Aantal dingen stonden maar op de grond. Dus besloot ik nu meteen actie te ondernemen en alles op te gaan hangen. Door ze voor de gaten op te hangen, zijn die ook meteen uit het zicht. Het is een mooie wand geworden. Er komen nog wat foto’s bij maar er staat niets meer op de grond.

Alleen nu is er een ander klein wandje leeg, want daar hingen twee dingen van de familie. De volgende dag besloot ik meteen het volgende ding van mijn lange lijst te doen. Plaatjes van Escher inlijsten. Ik ben een grote fan van Escher. En mijn moeder had een agenda met plaatjes van Escher en die plaatjes had zij eruit gehaald. Na schuiven en dergelijke heb ik ze vastgeplakt en toen ingelijst. Alleen… knal zegt het glas in mijn hand. Gelukkig had ik maar een piepklein wondje, het had ook anders kunnen gaan. Maar wat wil nu het geval, ik had nog een lijst van hetzelfde formaat. Dus daar heb ik het glas nu van gebruikt en meteen opgehangen. Ik had nog een klein lijstje over en plakte daar nog wat plaatjes in. Het is een mooie wand geworden.

Eindelijk kom ik in actie en doe dingen die ik al jaren op mijn lijst stonden. De volgende actie is de muur van Anton Pieck verder afmaken en de overige plaatjes ook inlijsten. Want ja, ik ben ook een grote fan van Anton Pieck. En de bedoeling is dat ik dat deze week ga doen. Maar ja, mezelf kennende… ik neem me iets voor om te doen, wil nog niet altijd betekenen dat ik het doe. Ja, ik ken mezelf goed!

Mijn slaapkamer maak ik af als ik de ramen de hele dag open kan laten vanwege de verflucht. Ik sprak met een vriendin en ik zei dat mijn doel wel is dat ik eind van het jaar alles geverfd heb in mijn slaapkamer, de vloertegels heb gelegd en nieuwe gordijnen. Voor een nieuw bed moet ik nog even sparen. Ik hoop het volgende jaar dat te kunnen kopen.

En zo blijf ik lekker bezig!

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.