Deze hardkartonnen prentenboekjes met afgeronde hoeken zijn heerlijk om voor te lezen aan jonge kinderen. En omdat Mijn mama is geweldig en mijn papa is fantastisch zijn een mooie ode aan mama’s en papa’s. Zijn ze ook een geweldig geschenk aan jonge ouders.

Gebaseerd op de personages uit de boeken van Roald Dahl en met kleurrijke illustraties van Quentin Blake.

Deze twee boekjes wil elke ouder hebben. Één omdat het gewoon heerlijk is als je geweldig of fantastisch bent, en twee omdat Roald Dahl een geweldig schrijver blijft waarvan je de verhalen wilt verslinden.

Ik begin met ‘Mama is geweldig’. Het hele boekje spreekt meteen aan door de hele kleur van de omslag en de paars glanzende letters van de titel. De illustraties van Quintin Blake verschillen bijna per bladzijde, je krijgt op z’n minst drie verschillende technieken of uitstralingen te zien. De bladzijden zijn lekker dik, lekker stevig en te gebruiken door elke leeftijd. Het zijn echte Roald Dahl teksten want hij laat je lachen met uitdrukkingen en echte Dahl woorden (zoals super-mensbaksel). Het einde is ontzettend lief en mooi en daarmee sluit je het boekje met een goed gevoel dicht.

‘Mijn papa is fantastisch’. Het boekje is turquoise van kleur, met de titel in glanzend goud waardoor het eraf springt. Mijn moeder en ik hebben om één grap echt in een deuk gelegen, welke dat is mag je zelf lezen. In het papa boek verschillen de illustraties van Quintin Blake niet en blijven in één stijl. Ook hier zijn de bladzijden lekker dik. Al met al zijn deze twee boekjes ontzettend leuk, lief en grappig om te lezen samen met je kindje, of gewoon voor jezelf natuurlijk.

Uitgeverij: De Fontein
ISBN:
Mijn mama is geweldig  – 9789026160257
Mijn papa is fantastisch – 9789026160738
Pagina’s: 16
Prijs: € 13,99

written by

1 reactie op Mijn mama is geweldig en Mijn papa is fantastisch – Roald Dahl

  1. De tekst is een beetje gammel. “En omdat Mijn mama is geweldig en mijn papa is fantastisch zijn een mooie ode aan mama’s en papa’s. Zijn ze ook een geweldig geschenk aan jonge ouders.”
    Deze zin loopt niet.
    Verder wel een leuke recensie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.