9200000024251716

Tobias heeft anorexia en het beïnvloedt zijn leven volledig, er is niemand bij wie hij zijn geheim kwijt kan en hij voelt zich eenzaam, vooral als zijn broer aankondigt dat hij gaat trouwen.
Donna heeft altijd al problemen gehad met eten en is daardoor veel te zwaar.

Ze is al tijden hopeloos verliefd op haar collega Vince en wanneer ze met hem mee kan naar de sportschool, ziet ze dit als een kans om dichterbij hem te komen én om meteen aan haar overgewicht te werken, de eetbuien verdwijnen echter niet en Vince toont maar weinig interesse in haar.
Tobias sport in dezelfde sportschool en ziet geregeld hoe Vince haar behandelt.
Daar maakt hij zich zorgen om, maar hij durft er niets over te zeggen. Wanneer hij op een dag flauwvalt is Donna er om hem te helpen.

Het verhaal dat verteld word gaat over Tobias die Anorexia heeft en Donna die teveel eetbuien heeft.

Donna gaat met haar collega Vince voor het eerst in haar leven naar de sportschool, en dat is een hele happening voor haar. Ze probeert indruk op Vince te maken omdat ze al tijden verliefd op hem is. Ze wil laten zien dat ze niet zomaar een dikkerdje is en heus wel doorzettingsvermogen heeft, maar Vince negeert haar compleet.
Op hetzelfde moment dat Donna in de sportschool is, is Tobias ook aan het sporten met zijn beste vriend Justin. Tobias ziet wél hoe hard Donna haar best doet om indruk te maken en heeft medelijden met haar.

Wanneer Tobias in de sportschool flauw valt vangt Donna, die toevallig net naast hem staat, hem op. Nadat Tobias weer is bijgekomen gaan ze even aan de bar wat drinken. Dan trekt hij de stoute schoenen aan en vraagt Donna mee naar de dierentuin, als bedankje voor haar zorgen.
Donna vindt het raar, maar zegt toch ‘ja’ en ze heeft het ontzettend naar haar zin met Tobias. Bij Tobias voelt ze zich op haar gemak en voelt ze helemaal niet de behoefte om zich beter voor te doen dan ze is, dat heeft ze bij Vince wel.

Ondertussen gaat Donna niet meer met Vince sporten maar alleen of met Tobias, ‘Vince negeert me toch dus waarom nog moeite doen’ denkt ze.
Donna en Tobias doen steeds vaker leuke dingen samen en op een gegeven moment krijgen ze een relatie, maar ze zien aan elkaar dat er moeite is met eten. Op een dag vraagt Tobias op de man af waarom ze liegt over eten en zij stelt dezelfde vraag aan hem. Dan komen ze er samen achter dat ze allebei eenzelfde soort probleem hebben dat gevaarlijk voor ze kan zijn en ze zijn vast besloten elkaar te helpen. Maar of dat helemaal gaat zoals geplant?

Het klinkt misschien heel raar, maar ik vind dit een ontzettend lief verhaal, er gaat zo’n warmte uit van de relatie tussen Tobias en Donna.
Het verhaal over twee mensen die elkaar leuk vinden en allebei een eetprobleem hebben maar dat willen verbergen voor de ander, de één eet teveel de ander juist te weinig.
Ze zijn allebei erg onzeker over hun lichaam en eetpatroon en willen niets liever dan samen zijn. Het enige probleem is dat ze gedachtes gaan invullen voor de ander, die helemaal niet kloppen, en daar komen ruzies van.
Ze respecteren elkaar en geven de ander de ruimte die hij en zij nodig hebben, al houden ze elkaar wel haarscherp in de gaten. Het verhaal heeft korte hoofdstukken die om en om over Donna of Tobias hun beleving gaan. Het leest erg makkelijk weg door de ongecompliceerde schrijfstijl.
Ik had nog veel langer willen doorlezen maar helaas is het een vrij dun boekje, wat dan ook het enige nadeel is van dit boek.

Ook erg mooi vind ik dat schrijfster Suzanne in dit verhaal bewust niet gekozen heeft voor de ‘standaard’ die zogenaamd geldt in wereld van de eetproblemen; meisjes hebben anorexia, jongens hebben overgewicht. Dat de auteur dit juist andersom heeft gedaan siert dit verhaal des de meer.

Uitgeverij: Ellessy
ISBN: 9086602525
168 pagina’s
Prijs: € 16,95

 

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.