Een ochtendritueel is zonder meer een van de mooiste cadeaus die je jezelf en je omgeving kunt geven. Want de manier waarop je je dag start, bepaalt grotendeels de kwaliteit van alles wat erop volgt. Beeld je dan eens in wat het met je leven zou doen, als je elke morgen zou beginnen met enorm veel ‘geweldigheid’ en zin!

Enter dit boek. Het duurt namelijk een maand om een nieuwe gewoonte te creëren en in te laten slijten. Met 31 aanstekelijke quotes, 31 inspirerende teksten en 31 uitnodigende beelden helpt de auteur je vanuit haar ervaring en praktijk op weg. Ze geeft ook tips voor een ochtendritueel op maat en legt uit waarom ochtendrituelen zo krachtig zijn.

“Laat dit boek de aanzet zijn tot het vormgeven van jouw ochtendritueel.”

We moeten zoveel en worden geleefd door het gezin en/of werk, waardoor goed zorgen voor onszelf er door het tijdgebrek bij inschiet. Even wat positieve aandacht voor jezelf; of het nou 5 of 30 minuten zijn. Gewoon even bij jezelf inchecken; hoe gaat het met mij vandaag?
Neem een kop thee of koffie en ga even met Morning miracles zitten, bekijk de quote en de foto van de dag en laat de bijbehorende diepgaande tekst even op je inwerken.

Gelukkig zijn komt niet zomaar aanwaaien. Als je elke dag even een aantal minuten voor jezelf pakt onthaast je en creëer je een basis van geluk, veerkracht en zelfvertrouwen.

De 31 dagen beginnen met een mooie foto en een spreuk, waar Nathalie vervolgens dieper op ingaat. Ze gebruikt persoonlijke ervaring en ervaring vanuit haar praktijk en strooit daar een aantal rock en roll invloeden overheen.
Met uitspraken die je raken, zoals ‘Handel alsof er altijd iemand toekijkt, want dat is zo’ en ‘Wees bescheiden, maar ook niet té. Strooi er nu en dan maar eens een vleugje Kanje West over’.
Misschien heb je geen zin om nieuwe gewoontes te creëren of vind je het moeilijk iets vol te houden. Het belang van het doorzetten van je ochtendritueel – ook al heb je er totaal geen zin of energie voor – is cruciaal, gezien het herhaling en volharding vergt om je ritueel te behouden.

Wat er voor vooral voor mij uitsprong is haar stukje wijsheid bij dag 24. Hierin beschrijft ze dat je het meest kan groeien door mensen waar je het meest mee worstelt in je leven. Ze tonen je inzichten die je vrienden niet kunnen of durven zeggen en houden je een spiegel voor die je problemen toont. Er valt veel van hen te leren, al hoef je ze niet te mogen natuurlijk.

Na 31 dagen wijsheid geeft ze je een uitgebreide uitleg van alle voordelen van een ochtendritueel, een kijkje in haar eigen ochtendritueel en deelt ze ook waar ze tegenaan liep en hoe ze dat heeft losgelaten. Dit is zeker van onmisbare waarde in Morning miracles.
Vervolgens legt Nathalie ons haarfijn uit hoe we onze gewoontes worden en dat je een ochtendritueel – zolang je lief blijft voor jezelf – elke dag kunt uitvoeren om verandering door te laten voeren in je leven. Investeren in het ontwikkelen van een ochtendritueel is een stap die alle andere vlakken van je leven in beweging brengt.

Wees creatief en bedenk een ritueel – nadat je 31 dagen door het leven hebt gewandeld met dit inspirerende boekje naast je zijde – dat haalbaar en voor jou prettig is. Kom uit je geautomatiseerde comfortzone en wees die frisse wind die door je leven waait. Iedereen kan het en het is echt niet moeilijk, maar je moet wel doorzetten.

Uitgeverij: Lannoo
ISBN: 9789401464055
Pagina’s: 160
Prijs: €14,99

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.