Als Noah in zijn shabby kleding mijn huis en mijn leven binnenwandelt, dringt zich een onverklaarbaar weten op, dat ik voel in elke vezel van mijn lijf: dit is mijn man. Alsof mijn ziel in een fractie van een seconde de zijne herkent en zucht: “Ah, daar ben je.

Smoorverliefd wordt ze op een getrouwde man. En hij op haar. Twee jaar lang moet Evi verborgen blijven en klampt ze zich vast aan mooie woorden, vage beloftes en heel veel liefde. Keer op keer nemen ze afscheid van elkaar. En net zo vaak zoeken ze elkaar weer op, omdat de chemie tussen hen ontembaar is, hun liefde te sterk. Tot het moment komt, dat Evi haar dieptepunt bereikt en ze Noah dwingt tot een besluit. ‘Nooit mis ik je niet’ vertelt het verhaal van liefde en lust, van aantrekken en afstoten, over vast willen houden, maar toch los moeten laten.

In ‘Nooit mis ik je niet’ neemt auteur Evi je mee in haar verhaal van de verboden relatie met haar minnaar Noah. Noah komt in haar leven als Evi onderdak biedt aan Nico, een jongen met veel problemen die op straat is komen te staan. Vanuit een instantie begeleidt Noah Nico en zo komt Evi met hem in contact. Vanaf het moment dat Noah bij Evi binnenstapt weet ze dat hij het is waar ze altijd naar heeft gezocht. Eerdere relaties leken maar niet te werken, de passie was niet aanwezig, evenals de vurige klik. Hoe anders is dat met Noah.

Door de problemen rondom Nico komen Evi en Noah steeds meer met elkaar in contact en het gevoel van Evi blijkt wederzijds te zijn. Er is alleen één maar; Noah is getrouwd en heeft kinderen. In het begin is het spannend en neemt Evi genoegen met de gestolen momenten, maar gaandeweg verdiept hun relatie zich. Evi baalt steeds meer dat ze de verborgen vrouw blijft in Noah’s leven en begint er meer op aan te dringen dat Noah voor zichzelf, en dus voor haar, moet kiezen. Noah zit in een impasse; kiest hij voor de stabiliteit en vertrouwdheid van zijn gezin of gaat hij voor de liefde en passie met Evi. Steeds weet hij de beslissing uit te stellen. Tot Evi hem tot een keuze dwingt. Dat doet ze meerdere malen en ze gaan dan ook meerdere malen uit elkaar. Om vervolgens toch weer bij elkaar terug te komen. De relatie met zijn vrouw mag dan vriendschappelijk zijn, Noah heeft ook drie kinderen die hij niet in de steek wil laten. Aan de andere kant staat Evi en hun liefdevolle relatie met passie en spanning die hij zo mist in zijn huwelijk. Welke beslissing zoal Noah uiteindelijk nemen?

‘Nooit mis ik je niet’ is het verhaal van een vrouw die gedwongen wordt om op de achtergrond te blijven en haar leven on hold te zetten. Hoewel ze stapelverliefd is op Noah en Evi dat van de daken wil schreeuwen moet ze Noah geheimhouden. Een zwaar dilemma, want wat als je de liefde van je leven hebt gevonden maar het kan eigenlijk niet zo zijn. Waar het boek begint met een sterke, jonge vrouw die midden in het leven staat zie je Evi gaandeweg zich steeds meer terugtrekken. Haar leven gaat steeds meer alleen om Noah draaien en dat is pijnlijk om te lezen. Hoe het afloopt zeg ik niet, maar ik had Evi, na het lezen van haar verhaal, een andere uitkomst gewenst. Waar ik in begin nog enige sympathie voor Noah had verdween dit gaandeweg het verhaal, zeker als het verhaal op het laatst een wending neemt die je niet aan ziet komen.

Boven alles is ‘Nooit mis ik je niet’ een mooi boek om te lezen. Het geeft de verboden liefde een stem. De minnares die doorgaans stil moet zijn, vertelt haar verhaal, haar kant van de verboden relatie. Dat zorgt ervoor dat je anders tegen het vreemdgaan aan gaat kijken. Praat ik het goed? Nee, dat niet, maar begrijpen doe ik het na het verhaal van Evi wel een stuk beter. Door de toegankelijke schrijfstijl leest het boek lekker weg. De spanning wordt er ingehouden en je leeft met Evi mee. Ze trekt je haar verhaal in en je kan niet wachten hoe haar relatie met Noah zich ontplooit en hoe het verhaal uiteindelijk afloopt met een bijzonder einde.

Uitgeverij: Pumbo
ISBN: 9789464068672
308 pagina’s
Prijs: € 19,95
Ook beschikbaar als E-Pub

Ook ‘Nooit mis ik je niet’ lezen?
Bestel jouw fysieke of E-Pub exemplaar via onderstaande link:
www.nooitmisikjeniet.nl

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.