O_Louis_-__Hugo_Borst

Schrijver, sportjournalist, radio- en televisiemaker Hugo Borst heeft al vijfendertig jaar een haat-liefdeverhouding met Louis van Gaal. Hoe komt het dat die oud-middenvelder van Sparta hem sinds zijn zestiende zo bezighoudt?

In O, Louis waagt hij zich aan een scherpe analyse van onze bondscoach. Wie is de ‘Totale Mens’ Van Gaal? Wie is die weerbarstige, begenadigde admiraal?
In dit boek reist Hugo Borst door het land, op zoek naar experts die hem helpen deze eigenzinnige, autoritaire man te duiden. Daarnaast geeft de schrijver openheid over zijn vriendschappelijke relatie én over zijn onfortuinlijke breuk met de succesvolle trainer-coach.

Met O, Louis laat Hugo Borst ons nog meer op het WK verheugen. Voortaan zijn de acties – en aanvaringen – van Louis van Gaal vanaf de thuistribune te voorspellen. En eindelijk te begrijpen.

In O Louis maak je kennis met de kanten Louis van Gaal. Zijn opmerkingen die soms scherp, soms kwetsen maar vooral recht voor zijn raap zijn. Auteur Hugo Borst probeert de ziel van van Gaal bloot te leggen, hetgeen de man wat begrijpelijker maakt. Tijdens het lezen denk je dan ook geregeld ‘dit is typisch van Gaal’ Daarnaast komen anderen aan het woord; hoe is hun omgang met deze, vaak aangeduid als moeilijke man? Een man die zelden lacht, maar wel degelijk over humor lijkt te beschikken.

We kennen Louis van Gaal als een man met een kort lontje, met weinig geduld, maar vooral met een eigen mening. Door het lezen van O Louis zal dat niet per definitie verander, tegelijkertijd leer je de beste man iets beter kennen waardoor sommige van zijn acties en opmerkingen wellicht begrijpelijk zijn. Hugo Borst weet op bijzondere wijze van Gaal neer te zetten in een boek waarin haat en liefde voor de soms wat nukkige man dicht bij elkaar liggen. Voor de voetbalfans een boek wat je eigenlijk niet mag missen, voor mensen die niets om voetbal geven toch een erg interessant boek om te lezen.

Uitgeverij: Voetbal International
ISBN: 978 90 6797 054 9
Prijs: € 19,95

 

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.