Voetbal_geschiedenis_deel_1__Frans_van_den_Nieuwenhof

Met het oog op het 125-jarig bestaan van de KNVB heeft auteur Frans van den Nieuwenhof in Voetbal International voor het eerst de complete geschiedenis van het Nederlandse voetbal uitvoerig beschreven. De meest opmerkelijke clubs, mensen en gebeurtenissen staan centraal in deze reeks van drie boeken. Deel 1 gaat over de periode van 1889 tot 1920, waarin voetbal nog een elitesport was.

Met het 125 jarige bestaan van de KNVB in zicht maakte Frans van den Nieuwenhof dit bijzondere boek over de geschiedenis van het voetbal. In dit eerste deel wordt de periode van 1889 tot 1920 onder de loep genomen. De auteur neemt je hierin mee naar het eerste vroege begin van de voetballerij. In deze periode was voetbal nog een echte elite sport en niet weggelegd voor de gewone man. Door dit boek krijg je een hele andere beleving van voetbal dan hoe wij het tegenwoordig kennen met zijn beroemde voetballers en miljoenentransfers.

Alle belangrijkste gebeurtenissen en clubs van betekenis komen voorbij in dit mooie en vooral interessante boek. Voetbal, Geschiedenis- deel 1 is dan ook eigenlijk een boek wat niet in je boekenkast mag ontbreken als je een echte voetbalfan bent.

Uitgeverij: Voetbal International
ISBN: 9789067970464
Prijs: € 17,95

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.