oog-om-oog-buddy-tegenboschOoit komt de dag. De dag dat je door de mand valt, dat je geheim ontdekt wordt. Want iedereen heeft een geheim. We zijn allemaal bang. Bang dat het uitkomt. We voelen het meestal niet, omdat we het ver weg stoppen. We denken dat we veilig zijn, dat niemand het te weten komt.

Tot die ene dag. Niet vandaag. Niet morgen. Waarschijnlijk niet eens deze maand of dit jaar. Maar als je alle dagen bij elkaar optelt, zijn het er zo veel, dat het wel een keer móét gebeuren.

In Oog om oog lees je het verhaal van Jan-Jaap. Zijn jeugd is alles behalve prettig verlopen door het gepest. Na zijn eindexamen gaat er echter een nieuwe wereld open voor Jan-Jaap. Hij gaat studeren en gaat weg van het dorpje waar hij woont en ook de pesters. Jan-Jaap gaat op kamers wonen in de grote stad en leert nieuwe mensen kennen. Hij krijgt een bijbaantje in een cool café en mede dankzij zijn nieuwe vriend Scrabble. Jan-Jaap zijn leven lijkt honderdtachtig graden gedraaid. Maar dan komt hij op een avond één van zijn oude pesters tegen. Zal Jan-Jaap sterk genoeg zijn of worden oude wonden weer open gehaald? Jan-Jaap zijn leven neemt een verassende wending.

Oog om oog is geschreven vanuit Jan-Jaap zelf en je leest het verhaal dan ook in de ik-vorm. Samen met de vlotte, toegankelijke schrijfstijl zorgt dit ervoor dat je zo het boek in wordt meegetrokken. De meeste hoofdstukken spelen zich af in het heden, maar het boek bevat ook hoofdstukken – in cursieve tekst – die terug gaan naar het verleden. Mooi, want dit geeft een duidelijk en compleet beeld weer van het leven van Jan-Jaap en de dingen waar hij tegenaan loopt.
Door de flaptekst weet je dat er wat staat te gebeuren en met dat in je achterhoofd leest het boek als een trein. Het verhaal kent diverse spannende punten en wendingen.

Oog om oog heeft als thema pesten is bedoeld voor kinderen vanaf een jaar of vijftien. Echter, het verhaal is ook zeer geschikt voor liefhebbers van YA in alle leeftijden. Een boeiend, spannend boek met een verassend einde.

 Uitgeverij: Van Goor
ISBN: 9789000347599
304 pagina’s
Prijs: € 12,50

[bol_product_links block_id=”bol_58b985fa5df93_selected-products” products=”9200000070999425,9200000071258104″ name=”Oog om oog – Buddy Tegenbosch” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.