9789021807850-de-nieuwe-orde-l-LQ-f
De nieuwe orde is het tweede deel van de Overlevers-trilogie van Chris Weitz. Het is een adembenemend spannende dystopische YA fantasy-serie vol actie en avontuur! Na hun gevaarlijke zoektocht met de schokkende ontknoping in Overlevers, raken de hoofdpersonen Jefferson en Donna van elkaar gescheiden. Jefferson keert terug naar New York met een medicijn tegen de Ziekte, die alleen tieners hebben overleefd. Donna komt terecht in Engeland. Zullen Jefferson en Donna elkaar terugvinden? Kunnen zij een nog grotere ramp dan de Ziekte voorkomen? En wie zijn de vijanden van de nieuwe orde?

Nadat de stam van Donna en Jefferson op pad is gegaan om een geneesmiddel te vinden tegen ‘de ziekte’ gaat het goed mis. Ze worden onderschept door marine, zo lijkt het, en meegenomen. Donna en Jefferson raken elkaar kwijt en weten ook niet waar ze zelf zijn behalve dan dat ze gevangen zitten en ondervraagd worden. Wanneer alle jongeren van hun groep afzonderlijk van elkaar een verborgen bericht ontvangen over een geplande ontsnapping maar dat ze het stil moeten houden word de verwarring groter. Wie heeft dit bericht gestuurd en staat blijkbaar aan hun kant en is dit wel te vertrouwen? De volgende dag worden ze ineens bij elkaar gehaald tot ieders verbazing en krijgen ze een soort reclame te zien van de wereld zoals hij nu is, maar of dat zo verhelderend is moet nog maar blijken. De uitleg van de verborgen boodschappen veroorzaakt verdeeldheid en paniek en tijdens de zogenoemde ontsnapping raken Jefferson en Donna elkaar nu echt kwijt. Jefferson belandt weer tussen de stammen in New York en Donna komt terecht in een bizar net, schoon en een blijkbaar onbezorgd Engeland. Of ze elkaar ooit nog zullen zien en waarom ze zijn waar ze zijn is nog maar de vraag.

De verhoudingen verschuiven constant, wanneer je denkt dat het fout gaat komt het op zijn pootjes terecht en andersom, daardoor houd het verhaal je van begin tot het eind in en ijzeren houdgreep. Ook in dit deel zijn Donna haar hoofdstukken geschreven met een speels lettertype en dat van Jefferson met een serieus lettertype. Persoonlijk vind ik de hoofdstukken van Donna hierdoor én door het speelse van haar vertelling fijner lezen dan de hoofdstukken van Jefferson die een stuk serieuzer zijn. Ook komen er twee nieuwe personages met hun eigen hoofdstukken die het verhaal een extra boost en verrassing geven, de hoofdstukken van Brainbox zijn lastiger lezen omdat Brainbox zijn hoofd zo vol zit dat hij geen tijd heeft voor punten en komma’s. De cover is weer ontzettend gaaf doordat je het verhaal erin kunt zien, jongeren die vechten voor wat ze waard zijn in een stad waar weinig tot niets meer te halen of te bereiken valt. Een top vervolg op Overlevers.

Uitgeverij: L.S. Amsterdam
ISBN: 9789021807850
Pagina’s: 288
Prijs: € 16,99

[bol_product_links block_id=”bol_567ac61e4c2f2_selected-products” products=”9200000045961013,9200000051601286″ name=”Overlevers trilogie deel 2 – De nieuwe orde – Chris Wietz” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

 

 

 

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.