BS - Paniek – Lauren Oliver

Paniek is begonnen zoals zoveel dingen in Carp: omdat het zomer was en er niets anders te doen was.
De regels zijn eenvoudig. Een dag na de diploma-uitreiking vindt De Sprong plaats, waarna het spel de hele zomer lang doorgaat. En na de laatste uitdaging krijgt de winnaar de pot.

Heather had nooit gedacht dat ze mee zou doen aan Paniek, het legendarische spel onder eindexamenkandidaten. Laat staan dat ze er compleet voor zou gaan. Maar voor ze het weet, zit ze er tot over haar oren in en ontdekt ze dat ze moediger is dan ze dacht. Dodge daarentegen twijfelt er geen seconde aan dat hij dit jaar Paniek gaat winnen. Hij wordt gedreven door een groot geheim en angst is hem vreemd. Maar hij weet niet dat er meer kandidaten rondlopen met een geheim. Kandidaten die net als hij er alles voor overhebben om te winnen…

Lauren Oliver is auteur van de New York Times-bestseller Voor ik val en de Delirium amoris-trilogie, die in meer dan 32 landen is verschenen en waarvan meer dan één miljoen boeken zijn verkocht. Ze woont en werkt in Brooklyn, New York.

Paniek neemt je mee in het spel wat na de diploma-uitreiking begint met De sprong en de hele zomer zal doorgaan. Heather is een van de eindexamenkandidaten en hoewel ze altijd dacht niet aan het spel te zullen deelnemen maar voor ze het weet is ze een van de deelnemers. Heather blijkt echter moediger te zijn dan gedacht en is vast van plan het spel te doorlopen en te winnen. Ze is echter niet de enige, want vooral Dodge is een serieuze concurrent. Maar ook niet de enige, er zijn namelijk meer personen die er wel heel veel voor over hebben om het spel te winnen.

Een heerlijk boek van Lauren Oliver, die haar lezers keer op keer weet te boeien met spannende en vooral pakkende verhalen met onderliggende boodschap. Paniek is er ook zo eentje; hoever zal iemand gaan om te winnen, hoe sterk ben je als het er echt op aan komt? Een heerlijk verhaal wat je meetrekt in de wereld van Heather, je fantasie op hol laat slaan en aan zet tot nadenken. Want hoever zou jij gaan om te winnen?

Uitgeverij: Moon
ISBN: 9789044345841
272 pagina’s
Prijs: € 17,50

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.