img_3833
Op een vroege ochtend wordt een vrouw zwaargewond en mishandeld aangetroffen in haar appartement in Norrköping. Ambulancebroeder Philip Engström probeert haar leven te redden, maar het gaat mis. Kort daarna wordt een tweede slachtoffer op eenzelfde wijze aangetroffen en Philip begint te vermoeden dat de moorden te maken hebben met een geheim uit zijn verleden. Officier van justitie Jana Berzelius leidt het onderzoek en zij ziet al snel een patroon dat duidt op een seriemoordenaar. Ze is vastbesloten de dader te berechten. Maar Jana heeft zo haar eigen problemen: Danilo, de man die ze liever zou vergeten, is ontsnapt en dwingt haar, opnieuw, haar grenzen – en de wet – te overtreden.

Als in een appartement in Norrköping een zwaar mishandelde vrouw wordt aangetroffen, kan ambulancebroeder Philip Engström haar leven helaas niet redden. Ze is op gruwelijke wijze mishandeld en haar twee dochters zijn waarschijnlijk getuige geweest. Dan volgen er nog een paar slachtoffers, die op bijna dezelfde manier zijn mishandeld. Jana Berzelius, officier van justitie, leidt het onderzoek en heeft al snel in de gaten dat het hier om eenzelfde dader gaat. Maar tijdens dit onderzoek speelt het verleden van Jana haar parten. Ze wordt ongewild gedwongen om de man die ze liever wil vergeten, Danilo, te helpen en daarmee de wet te overtreden. Als de vrouw die haar geadopteerd heeft ook nog eens komt te overlijden, is ze ten einde raad. Lukt het Jana om de moorden op te lossen en voor eens en altijd af te rekenen met Danilo?

Na haar fantastische debuut ‘Memento’ en het daaropvolgende ‘Narcotica’ is ‘Post Mortem’ de derde thriller van Schepp.
Gelukkig komen we hier ook weer de bekende personages tegen, zoals Jana Berzelius als officier van justitie, Henrik Levin en Mia Bolander. Haar vreselijke verleden speelt in deze thriller ook weer een hoofdrol. Het blijft haar maar achtervolgen.
Door haar mooie en beeldende schrijfstijl verveelt het boek geen moment.
Schepp legt de lat steeds hoger en daar is ze met ‘Post Mortem’ met vlag en wimpel in geslaagd.
Door de verschillende verhaallijnen, die moeiteloos in elkaar overlopen, heeft ze zich met deze thriller weer goed op de kaart gezet. Door het open einde verwachten we natuurlijk wel weer een vervolg. Het smaakt naar meer!

Emelie Schepp (5 september 1979) groeide op in een klein stadje in het zuiden van Zweden. Ze werkte jarenlang als marketing- en communicatiespecialist maar was daarnaast altijd aan het schrijven. In 2015 brak ze door in Nederland met ‘Memento’ en ‘Narcotica’. Haar derde boek ‘Post Mortem’ heeft wederom Jana Berzelius in de hoofdrol. Ze is thrillerauteur van het jaar.

Uitgeverij: De Fontein
ISBN: 9789026142536
Aantal pagina’s: 336
Prijs: € 19,99
Prijs e-book: € 4,99

[bol_product_links block_id=”bol_5931abf4d7cc0_selected-products” products=”9200000072171805,9200000072171757″ name=”Post mortem – Emelie Schepp” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.