Praktische farmacotherapie bij ADHD - Glenn Dumont

Hoe werken stimulantia nu eigenlijk? Wanneer moet de dosering aangepast worden? Welke bijwerkingen zijn er te verwachten en welke maatregelen moeten daarbij genomen worden? Over ADHD-medicatie zijn veel vragen.

ADHD is een bekende aandoening bij kinderen. Medicatie kan een positief effect hebben op de aandacht en het concentratievermogen en daarbij impulsief gedrag aanzienlijk verminderen. De farmacotherapeutische behandeling van ADHD is nog steeds een thema dat discussie uitlokt: kinderen behandelen met medicatie omdat ze te druk zijn wordt terecht met argusogen gevolgd, maar deze argwaan overschaduwt ook de positieve effecten van medicatie, waardoor de afwegingen en beslissingen om wel of niet te behandelen, en hoe dan, lastig zijn. Dit boek biedt handvatten voor die beslismomenten met aansprekende praktijkvoorbeelden. In de casus wordende kernpunten en hoofdzaken kort samengevat in het kader van de praktijk.

Praktische farmacotherapie bij ADHD is een praktisch boekje wat je een heel eind op weg kan helpen wanneer je te maken krijgt met medicatie voor ADHD. Iedereen heeft wel een mening over deze medicatie, al dan niet uit ervaring. Feit is dat er nu eenmaal mensen, kinderen én volwassenen, zijn die simpelweg niet zonder deze medicatie kunnen. Voor hen is het leven te zwaar zonder deze medicatie. Het is dan fijn om een duidelijk en helder boekje te hebben over wat het medicijngebruik inhoudt en wat dit met je doet.

Zelf ben ik wat betreft deze medicatie een ervaringsdeskundige en was dan ook blij met dit boekje. Geen bestraffend vingertje, wat je toch nog erg vaak tegen komt, maar een eerlijke uiteenzetting van feiten en bewezen positieve effecten. Bijzonder fijn zijn ook de ervaringsverhalen van patiënten. Het boekje kan helpen om een goede beslissing te nemen wat betreft medicatie, waar sommige mensen en mensjes helaas niet zonder kunnen.

Uitgeverij: Lannoo Campus
ISBN: 9789401432993
104 pagina’s
Prijs: € 29,99

[bol_product_links block_id=”bol_57a882a7e4aed_selected-products” products=”9200000052483385″ name=”Praktische farmacotherapie bij ADHD – Glenn Dumont” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.