prinses-leentje

Leentje is een heuse prinses, maar prinsesjes hebben het heus niet makkelijk! Haar ouders, de koning en koningin, gedragen zich namelijk erg kinderachtig. Prinses Leentje wordt er zo knettergek van dat ze haar koffertje pakt en op zoek gaat naar het grote hart. Daar schijn je namelijk een wens te mogen doen. Nou, dan weet ze wel wat ze gaat wensen: dat haar ouders zich weer een beetje gezellig gaan gedragen en gewoon weer verliefd worden!

Leentje moet zich aan zoveel regels houden, dat ze geen plezier meer heeft in haar leven als prinses.
Tijdens het eten stroomt het emmertje in Leentjes hoofd over van alle dingen die ze constant maar moet doen en ze gooit alles er woedend uit.
Door het kinderachtige gedrag van haar ouders heeft ze zelfs geen zin in haar verjaardag, ook al doen haar ouders hun best om er wat leuks van te maken. Alleen dan wel op een koninklijke, stijve manier, niet op een speelse en gezellige manier. Er is maar één ding dat Leentje kan doen om het leven weer leuk te maken; wensen dat haar ouders weer verliefd worden. De volgende ochtend trekt ze de wijde wereld in, op zoek naar het grote hart, dat zich onder de regenboog bevindt. Onderweg ontmoet ze allerlei personages die haar hulp nodig hebben en maakt ze nieuwe vrienden. Ze houdt ervan om anderen te helpen en heeft een goed hart.

Ondertussen zijn haar ouders flink in paniek als ze in plaats van hun dochter alleen een briefje vinden. Ze krijgen de grootste ruzie die ooit is gevoerd tussen twee volwassenen en geven vervolgens allebei toe dat ze niet meer verliefd zijn op elkaar. Ze besluiten te ont-trouwen en vrienden te zijn.
Doorweekt door een flinke regen en onweersbui ziet ze nog steeds geen kleurtje van het grote hart of de regenboog. De moed zakt Leentje in haar schoenen, totdat ze hulp krijgt van een knappe boerenjongen, genaamd Borre. Stiekem vind ze hem wel erg leuk. Ze staat dan ook voor een dilemma als hij vraagt of zij bij hem wil blijven…

De schattige zwart wit personages die illustrator Annelinde Tempelman tot leven heeft gebracht dragen echte kleren en leven in een echte gefotografeerde wereld. De achtergrondfoto’s zijn indrukwekkend en zorgen voor flinke kleurenexplosies, waardoor het net dat beetje magie toevoegt dat dit verhaaltje naar een sprookjesniveau tilt.

Wat ik ook mooi vind, is dat van Veen benadrukt dat het bij een ander altijd leuker lijkt, dan dat het in werkelijkheid is. De boodschap waar het in Prinses Leentje & de weg naar het hart allemaal om draait, is dat niemand verantwoordelijk is voor jouw geluk, alleen jijzelf (en dat je moet luisteren naar je hart). Daarom komt het ook niet door haar wens dat het beter gaat tussen haar ouders, daar zijn ze zelf weer verantwoordelijk voor. Een wijze en leerzame boodschap voor opgroeiende kinderen!
Ik vind het wel een unieke oplossing dat haar ouders uit elkaar gaan, juist omdat je dit niet ziet aankomen. Het sluit ook zeker aan bij het verhaal, waarbij je naar je hart moet luisteren en moet doen wat jij denkt dat goed is. Net als Leentje die met al haar moed aan een flinke reis begint en daarbij de levens van velen weet te veranderen op een positieve manier.

Over de auteur:
Babette van Veen studeerde aan de Kleinkunstacademie in Antwerpen. Ze werd bij het Nederlandse publiek bekend met haar rol als Linda Dekker in Goede Tijden, Slechte Tijden. Daarnaast zat ze met GTST-collega’s Guusje Nederhorst en Katja Schuurman in de band Linda, Roos & Jessica. Ze speelde in films, series, musicals en cabaretproducties, en schrijft en zingt haar eigen muziek in soloprogramma’s. Prinses Leentje & de weg naar het hart is haar kinderboekendebuut.

Prinses Leentje & de weg naar het hart is een vorstelijk voorleesboek over een stoere prinses die haar eigen weg gaat. Voor prinsessen, prinsen, lakeitjes, generaaltjes, boertjes, en alle andere dappere kinderen vanaf 4 jaar.

Uitgeverij: Moon
ISBN: 9789048836772
Pagina’s: 56
Prijs: €14,99

[bol_product_links block_id=”bol_5b3d0c65250d6_selected-products” products=”9200000093155367″ name=”Prinses Leentje & de weg naar het hart – Babette van Veen” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

 

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.