Programmeren voor kinderen – Games – Carol Vorderman

Ben je dol op computers en games? Droom je ervan om je eigen games te maken?
Dan is dit boek geknipt voor jou! Ontwikkel aan de hand van acht games en heel wat nuttige weetjes je programmeertalent.
Van eenvoudig tot complex. Met heldere instructies, screenshots en illustraties om met Scratch! aan de slag te gaan.
De oefeningen onder de knie? Laat je creativiteit op de loop en ontwikkel je eigen game.

Een leerrijk boek in de succesvolle reeks Programmeren voor kinderen.

Games is het vervolg op het eerste deel, Programmeren voor kinderen. In dit tweede deel wordt verder ingegaan op hoe je een spelletje kan programmeren. Zo wordt in het begin van het boek helder uitgelegd wat een spelletje goed maakt, zoals de regels, karakters, de sfeer van het spel en wat een spelletje nodig heeft om goed te kunnen functioneren.  Ook wordt uitgelegd hoe Scratch! werkt, hoe je het installeert op je computer en alles wat daarbij komt kijken. Vervolgens wordt aan de hand van spelletjes uitgelegd hoe je zelf je eigen spel kunt maken. Het laatste hoofdstuk bevat extra’s die je bij Scratch! kun gebruiken. Eenmaal een paar Scratch! games gemaakt wordt je hier uitgedaagd een niveau hogerop te zoeken. Uiteraard mag een woordenlijst en register niet ontbreken.

Waar Programmeren voor kinderen ophield, gaat dit tweede deel verder. Ook dit boek is weer ontzettend leuk en leerzaam, en niet alleen voor kinderen. Aan de hand van duidelijke tekst wordt uitgelegd hoe je te werk moet gaan en waar je op moet letten. De illustraties in de vorm van screenshots zorgen voor een duidelijk geheel. Ook als je geen computer technicus bent kun je met behulp van Games een leuk spelletje in elkaar draaien. Een leuk en leerzaam boek voor jong en oud.

Uitgeverij: Lannoo
ISBN: 9789401433723
224 pagina’s
Prijs: € 16,99

[bol_product_links block_id=”bol_577a670f2a82a_selected-products” products=”9200000052483329″ name=”Games – Carol Vorderman” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.