resizeImage

De zeventienjarige Wren Connolly werd vijf jaar geleden neergeschoten. Na 178 minuten kwam ze weer tot leven – als Reboot.
Reboots zijn ongekend sterk, snel en onkwetsbaar, maar hoe langer ze dood zijn geweest hoe minder menselijk ze terugkeren. Wren is met haar 178 minuten de dodelijkste Reboot die er is. Callum Tweeëntwintig daarentegen is nog praktisch menselijk. Wren moet hem opleiden tot soldaat, maar Callum is langzaam, stelt teveel vragen en heeft altijd een glimlach op zijn gezicht. De training verloopt moeizaam, maar Callum maakt iets in haar los. Als ze in zijn buurt is, voelt ze zich menselijker dan ooit. Wren heeft nog nooit een bevel genegeerd, maar wanneer ze het bevel krijgt om Callum te elimineren besluit ze alles op alles te zetten om hem te redden.

In een wereld waarbij het KDH-virus het grootste deel van de bevolking heeft uitgeroeid, zijn er ook kinderen die de genezing voor het virus vormen; de Reboots. Reboots zijn kinderen die – als reactie op het virus – uit de dood opstaan. In hun tweede leven zijn ze kwaadaardige versies van zichzelf; sterker, sneller, en door hun regenererende krachten bijna onoverwinnelijk. Reboots worden gelijk opgeëist door HARC, die ze als slaven aan het werk zet. Wie weigert, rebelleert, niet goed genoeg is of bevelen negeert, wordt geëlimineerd.

De emotieloze killer Wren deed er 178 minuten over om te Rebooten, waardoor ze amper menselijk is. Toch besluit ze Callum 22 te trainen, een jongen die zo snel Rebootte dat hij minder snel hersteld en nog veel menselijke emoties en trekjes heeft.
De training gaat niet zo vlot als Wren had gehoopt en ze merkt dat ze steeds dichter naar hem toe trekt. Zijn glimlach werkt aanstekelijk en de wederzijdse aantrekkingskracht tussen de twee jongeren laat zich niet lang negeren.
Wren heeft echter meer aan haar hoofd; haar beste vriendin Ever is – door haar lage Reboot-getal – één van de jongeren waar gruwelijke experimenten op worden uitgevoerd. Naarmate de dagen volgen blijken er steeds meer Reboots moordneigingen te krijgen door de experimenten; ze krijgen lege ogen, dierlijke trekjes en vallen andere Reboots aan om ze op te eten…

Wanneer Callum weigert om tijdens een arrestatie een volwassen Reboot te doden, krijgt Wren de instructies om hem te vermoorden, zodra hij weer een order negeert. Wren is gek op Callum en weet zeker dat zij dit niet zal doen, wat ook voor haar de dood betekend. Als zij en Callum dit willen overleven, moeten ze uit het zwaar bewapende pand zien te ontsnappen en in ruil voor hun vrijheid de dochter van een bewaker van HARC zien te bevrijden. De HARC-officieren geven het echter niet zomaar op en maken het Wren en Callum niet makkelijk. Als Callum ook stiekem door HARC geïnjecteerd blijkt te zijn, moet Wren een tegengif voor hem zien te vinden, voordat het te laat is… Dit tegengif bevindt zich in het zwaarbewapende medische laboratorium van HARC en zal waarschijnlijk haar dood betekenen.

Wat een prachtig begin van een verslavende reeks boeken! Amy Tintera schrijft in een snel tempo en laat geen ruimte voor onnodige details; die mag de lezer zelf invullen.
Reboot is het eerste deel van een veelbelovende reeks, met in de hoofdrol Wren en Callum. Deze twee personages zijn twee uitersten, die als twee magneten naar elkaar toe trekken omdat ze elkaar aanvullen, of ze dat nou willen of niet. Wren is een keiharde harteloze vechtmachine, denk hierbij aan een combinatie van Alice (Resident Evil-films) en Tris (Divergent-films). Callum daarentegen is de zachte, altijd positieve en speelse tegenhanger die elke puber week weet te maken met zijn beschermende, maar toch stoere gedrag.
Reboot speelt zich af in een keiharde, kille grauwe wereld, die de personages met hun humor en hoop kleur weten te geven. Het boek begint met een snelle actiescène en wist mij te verrassen omdat ik het idee had naar een film te kijken in plaats van dat ik een boek zat te lezen. Ik hoop dan ook uit de grond van mijn hart dat deze reeks verfilmd gaat worden, want ik wil de romance tussen Wren en Callum en de geweldige actiescènes op het witte doek kunnen bewonderen. We want more!

Een mooie extra die ik wel even wil vermelden, is dat de cover niet alleen strak is, maar ook dat de pagina’s zo zijn bedrukt dat de cover doorloopt over de pagina’s. Hierdoor wil je Reboot bijna met de kaft naar de muur toe in je boekenkast zetten. Ik heb dit nog nooit eerder gezien en het is heel kunstzinnig en uniek!

Uitgeverij: Unieboek | Het Spectrum
ISBN: 9789000350223
Pagina’s: 296
Prijs: €15

[bol_product_links block_id=”bol_577bc82085cb9_selected-products” products=”9200000057345945″ name=”Reboot – Amy Tintera” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.