Relikwie - Bart Debbaut

Zijn honger was niet gestild. Zijn dorst niet gelaafd. De obsessie was een verslaving geworden. De terugslag kwam, altijd. En elke keer heviger. Het maakte hem opstandig. Het roofdier in hem schreef een nieuw scenario uit. Veel eisen zou hij niet stellen aan de hoofdrolspeelster. Als ze maar mooi was en hem zou vergezellen in de schaarse momenten dat hij echt gelukkig kon zijn. Als ze maar wilde sterven in zijn armen, smekend om haar te sparen…

Een jonge moeder stort zich in een stomende affaire met een aantrekkelijke weduwnaar die ze tijdens haar wekelijkse zwemuurtje ontmoet. Wat begint als een heerlijk ontsnappen uit de dagelijkse sleur wordt al snel een beklemmende bedreiging voor haar gezin.

In Relikwie leert Sandra Bram kennen in het zwembad. Sandra is een gelukkig getrouwde vrouw en moeder van drie kinderen, Bram weduwnaar en vooral een aantrekkelijke en vooral charmante man. Hun contact wordt inniger en hoewel Sandra haar huwelijk nooit zal opgeven stort ze zich toch in een avontuurtje met Bram. Dit avontuurtje loopt echter al snel uit de hand wanneer Bram op het bijna enge af bij Sandra in beeld blijft komen. Daarnaast, of liever gezegd er tussendoor gevlochten, lees je het verhaal van een serie moordenaar. Hij lijkt steeds meer vrouwen tot zijn slachtoffer te maken en verminkt deze op vreemde wijze. Arthur, een vaste klant in de boekwinkel waar Sandra werkt, weet geregeld zowel opvallend als beangstigend veel informatie over de seriemoordenaar te vertellen.

Relikwie is een spannende thriller die in het begin wat op gang moet komen, hoewel je wel direct met de seriemoordenaar wordt geconfronteerd en de spanning wordt aangezet. Eenmaal op weg in het verhaal wordt je gegrepen. Je krijgt haast medelijden met Sandra. Ze had het zich allemaal heel anders voorgesteld, een vurige, maar vooral korte liefdesaffaire.  Het is bijna beangstigend om te lezen hoe de charmante Bram zich anders voor doet dan hij werkelijk is.  De moorden en wie daar achter blijkt te zitten, het houdt je in zijn greep en Relikwie laat je doorlezen tot de laatste bladzijden.

Uitgeverij: Lannoo
ISBN: 9789401432658
356 pagina’s
Prijs: € 19,99

[bol_product_links block_id=”bol_5713c3a766246_selected-products” products=”9200000052483505,9200000053009331″ name=”Relikwie – Bart Debbaut” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.