BS - Requiem – Lauren Oliver

In de nabije toekomst is liefde een ziekte. Diagnose: amor deliria nervosa. Iedereen krijgt een Behandeling hiertegen, maar sommigen weigeren die. Lena is een van hen. Hoe verschillend is haar leven vergeleken met dat van haar beste vriendin Hana. De een is nog niet veilig in de wildernis, de ander leeft kalm en rustig, maar liefdeloos. Weet Lena haar strijd vol te houden? En is het leven van Hana wel zo mooi als het lijkt?
Requiem is het derde deel van de spannende trilogie Delirium en gaat verder waar deel twee is gestopt. In Requiem volg je zowel Lena als Hana, die beide een andere keuze maken wat betreft de behandeling van de ‘ziekte’ amor deliria. Beide beleven het leven en de liefde op een andere wijze. Het verhaal wordt niet alleen verteld vanuit Lena, maar ook vanuit Hana en zo krijg je een beter totaalbeeld van het verhaal. Een verhaal dat bijna net zo mooi is als voorgaande delen.

Waar het eerste deel bijzonder mooi te noemen was en het tweede deel superspannend, valt Requiem toch een klein beetje tegen. Op sommige punten lijkt het verhaal wat in herhaling te vallen. Toch is ook dit deel zeer de moeite van het lezen waard. Door de verschillende perspectieven worden zaken als de gevolgen van de behandeling duidelijker.
Requiem is, evenals de vorige twee delen, heerlijk om je in mee te laten trekken. De schrijfstijl van Lauren Oliver zorgt ervoor dat je je ook in dit verhaal verliest en je fantasie op volle toeren meedraait. Een echte must read voor fans van Lauren Oliver en/of een sterk young adult verhaal.

Uitgeverij: House of Books
ISBN: 9789044343922
352 pagina’s
Prijs: € 10,00

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.