vdi9789023490289

In de wereld van de zeventienjarige Mare Berrens hebben mensen zilver of rood bloed. Mare en haar familie zijn geboren als lage Roden, voorbestemd om de elite van Zilveren te bedienen. Bovendien bezitten de Zilveren bovennatuurlijke krachten, waardoor ze zo sterk zijn als goden. Als haar beste vriend in het leger moet gaan dienen zet Mare alles op alles om zijn vrijheid terug te winnen. Het lukt Mare om toegang te krijgen tot het koninklijk paleis, waar ze oog in oog komt te staan met de koning. Hij ontdekt bij Mare een verborgen gave – een kracht waarover ze niet had kunnen beschikken – haar bloed is immers rood…

Mare is zeventien, bijna achttien, bijna klaar met school en heeft geen leerlingschap dus wanneer ze achttien word zal ze in verplichte dienst moeten. Waar mare woont heb je de zilveren en de roden. De zilveren zijn mensen met gaven en zilver bloed, die behoren tot de Elite, de hoogste rangen en standen, de mensen met rood bloed zijn normale mensen die hard moeten werken voor hun eten en als minderen worden beschouwd. Haar beste vriend Kilorn beschouwd ze als veilig voor de dienst maar wanneer hij haar komt vertellen dat dit verre van de waarheid is dan ooit zet ze alles op alles om hem (en zichzelf) veilig te stellen, maar dat gaat iets anders dan ze ooit had kunnen denken. Wanneer Mare op een, voor haar, hele slechte avond en man wil beroven en dat mislukt krijgt haar leven een wending die alles veranderd. Wanneer de koning een gave bij haar ontdekt is ze haar leven niet zeker. Kan Mare het klaarspelen om zichzelf en haar geliefden veilig en in leven te houden? Of verpest ze alles voor zichzelf en iedereen waar ze om geeft.

Een super YA-verhaal, alle ingrediënten voor succes zitten erin, liefde, macht, bedrog maar bovenal vanaf bladzijde één een gigantische vaart. Het verhaal neemt je meteen mee, je hoeft je niet eerst door saaie hoofdstukken te worstelen voordat het eindelijk spannend of goed word, nee het is vanaf bladzijde één een ontzettend goed verhaal met sneltreinvaart. De hoofdstukken zijn van top formaat, niet te lang niet te kort en je liegt er doorheen. Het is super spannend en geeft je waar je bij een goede YA op uit bent. De cover alleen al ziet er schitterend uit en beloofd een prachtverhaal, ook dat maakt Victoria helemaal waar. Voor elke YA fan een echte aanrader. Ik ben meer dan benieuwd naar het vervolg.

Uitgeverij: Cargo Young
ISBN: 978 90 234 9028 9
Pagina’s: 416
Prijs: € 19,90

 

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.